H Dell προσφέρει κορυφαία τεχνολογία flash με το βέλτιστο κόστος παρουσιάζοντας τη νέα σειρά συστοιχιών αποθήκευσης μεσαίας κλίμακας.


dell storageΣε πρόσφατο forum που πραγματοποίησε στο Μαϊάμι της Φλόριντα, η Dell ανακοίνωσε ότι θα παρέχει τις δυνατότητες αποθήκευσης κορυφαίων επιδόσεων και στις εγκαταστάσεις μεσαίας κλίμακας, με τη δημιουργία μιας νέας σειράς συστημάτων αποθήκευσης με πλήρη χαρακτηριστικά. Η Dell ανακοίνωσε, επίσης, λεπτομέρειες σχετικά με την προϊοντική της γκάμα με λύσεις αποθήκευσης που καθορίζεται από λογισμικό (SDS) και προγραμματίζει να διευρύνει την οικογένεια προϊόντων της με τις νέες Dell converged λύσεις υποδομών server και storage.


Οι συστοιχίες της νέας σειράς Dell Storage SC4000 αποδεικνύουν τη συνεχή καινοτομία της Dell και παρέχουν όλα τα χαρακτηριστικά αποθήκευσης επιχειρησιακής κλάσης σε λύσεις μεσαίας κλίμακας, με ιδανικό κόστος και υψηλές επιδόσεις. Με τις νέες αυτές συστοιχίες, οι πελάτες μπορούν να επιτύχουν εντυπωσιακές επιδόσεις σε λύσεις αποθήκευσης αποκλειστικά με δίσκους flash -που κοστίζουν έως και 72 τοις εκατό λιγότερο από ό,τι οι αντίστοιχες ανταγωνιστικές τεχνολογίες1 – ή έναν εξαιρετικά αποδοτικό συνδυασμό υψηλής απόδοσης των δίσκων flash και χαμηλού κόστους αποθήκευσης με χρήση συμβατικών δίσκων, στην ίδια συστοιχία. Η σειρά συστοιχιών αποθήκευσης αντικατοπτρίζει την πελατοκεντρική, επιχειρησιακή οικογένεια λύσεων datacenter της Dell, η οποία περιλαμβάνει λύσεις αποθήκευσης σχεδιασμένες για να καταστήσουν τις υποδομές IT πιο αποτελεσματικές και πρακτικές.


«Η νέα σειρά Dell Storage SC4000 επαναπροσδιορίζει τις λύσεις αποθήκευσης των επιχειρήσεων, προσφέροντας προηγμένες δυνατότητες σε εξαιρετική σχέση κόστους/απόδοσης, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες με ανάγκες αποθήκευσης μεσαίας κλίμακας, να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο Alan Atkinson, Aντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Dell Storage. «Η Dell συνεχίζει να πραγματοποιεί τεράστια άλματα στη διεύρυνση των λύσεων αποθήκευσης, παρέχοντας στους πελάτες προτάσεις εξαιρετικά υψηλής αξίας, πρωτοποριακής τεχνολογίας SAN. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει οργανισμούς που αναζητούν μια επαναστατική προσέγγιση στη διαχείριση των δεδομένων τους, με ένα ευρύ φάσμα converged λύσεων υποδομών ΙΤ και λύσεων αποθήκευσης που καθορίζεται από το λογισμικό (SDS).»


Οι νέες συστοιχίες αποθήκευσης της Dell παρέχουν χαρακτηριστικά μεγάλης κλίμακας, επιχειρησιακής κλάσης σε μικρότερες υποδομές


Υποστηρίζοντας τους πελάτες που αναζητούν λύσεις αποθήκευσης υψηλών επιδόσεων και σχέσης κόστους/απόδοσης, για υποδομές μικρότερης κλίμακας, οι νέες συστοιχίες της σειράς Dell Storage SC4000 ξεκίνησαν με το επιχειρησιακής κλάσης Dell Storage SC4020, ένα 2U, 24-drive SAN. Οι συγκεκριμένες λύσεις επιχειρησιακής κλάσης αξιοποιούν την τεχνολογία τόσο από τα προϊόντα Dell EqualLogic, όσο και από τις λύσεις Dell Compellent, ενσωματώνοντας το λογισμικό για συστοιχίες αποθήκευσης Dell Storage Center 6.5 με πλήρη χαρακτηριστικά και το EqualLogic iSCSI software stack. Η νέα σειρά υποστηρίζει συνδεσιμότητα Fibre Channel και iSCSI και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τις προηγμένες δυνατότητες μεγαλύτερων δικτύων SAN, σε μία λύση με μέγεθος και τιμή για εγκαταστάσεις μεσαίας κλίμακας.


Το Dell Storage SC4020, το οποίο μπορεί να κλιμακωθεί για περισσότερα από 400 terabytes ονομαστικής (raw) χωρητικότητας, υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα φορτίων εργασίας για τους οργανισμούς σε όλους τους κλάδους και τα μεγέθη, που αναζητούν μία λύση SAN με υψηλές επιδόσεις και μεσαίο μέγεθος ή μία λύση αποθήκευσης για απομακρυσμένα γραφεία ή υποκαταστήματα. Για παράδειγμα, το Dell Storage SC4020 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10.000 Microsoft Exchange 2013 user mailboxes σε ένα μόνο 2U SAN με 24 σκληρούς δίσκους ή μπορεί να επιτύχει σχεδόν 120.000 IOPS (λειτουργίες εισόδου-εξόδου ανά δευτερόλεπτο) με λιγότερο από ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου καθυστέρησης (latency) για εφαρμογές OLTP ή μικτά workloads3.


Οι νέες συστοιχίες περιλαμβάνουν την ίδια δυνατότητα έξυπνης ιεράρχησης των δεδομένων, με τη σειρά Dell Compellent SC8000 που μετακινεί τα δεδομένα μεταξύ των συμβατικών δίσκων, των δίσκων flash βελτιστοποιημένων για εγγραφή ( write-optimized flash SLC) και δίσκων flash βελτιστοποιημένων για ανάγνωση ( read-optimized flash MLC), για τη βελτιστοποίηση του συνολικού κόστους αποθήκευσης. Οι πελάτες μπορούν να επιτύχουν επιδόσεις αποκλειστικά με τεχνολογίες flash στην τιμή των συμβατικών δίσκων τεχνολογίας 15K2, με ιεράρχηση σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των δίσκων flash, μειώνοντας έτσι το κόστος αποθήκευσης και επωφελούμενοι από τις επιδόσεις όλων των δίσκων flash, για να υποστηρίξουν εφαρμογές, όπως οι βάσεις δεδομένων συστημάτων OLTP, στις οποίες μέχρι πρότινος η τεχνολογία αποθήκευσης αποκλειστικά σε δίσκους flash μπορεί να σήμαινε απαγορευτικό κόστος.


Το Dell Storage SC4020 συνδυάζεται ιδανικά για λειτουργία replication με ίδιου τύπου SC 4020 ή με συστοιχίες Dell Compellent SC8000, επιτρέποντας στους πελάτες να συνδέουν απρόσκοπτα και να διαχειρίζονται όλες τις συστοιχίες σε μία ενιαία, κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης που μπορεί να βοηθήσει στην απλοποίηση των εργασιών και στη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας. Η νέα σειρά συστοιχιών αποθήκευσης Dell προσφέρει επίσης στους πελάτες:
– Πρωτοφανή αξία με ένα πολύ αποδοτικό SAN σε περιορισμένο μέγεθος, καθιστώντας το ιδανικό για ανάγκες μεσαίας κλίμακας και υποδομές σε απομακρυσμένα γραφεία ή υποκαταστήματα
– Απόδοση επιχειρησιακής κλάσης με δυνατότητα διπλού ελεγκτή και SAN βελτιστοποιημένο για υποδομές αποκλειστικά με δίσκους τεχνολογίας flash ή υβριδική διαμόρφωση με SSD και συμβατικούς δίσκους
– Εξαιρετικά ευφυή λειτουργία με προηγμένα επίπεδα αυτοματοποίησης και ελέγχου για την αυτόματη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος αποθήκευσης του πελάτη
– Προηγμένες δυνατότητες του λογισμικού, όπως η αυτοματοποιημένη ιεράρχηση σε πραγματικό χρόνο, η αντιγραφή (replication) δεδομένων, η υποστήριξη thin provisioning, η λήψη στιγμιοτύπων (snapshots) και η κεντρική διαχείριση για πολλά τοπικά και απομακρυσμένα δίκτυα SAN
– Διαρκή άδεια λογισμικού που επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν μόνο μία φορά για τα χαρακτηριστικά του λογισμικού, η οποία ισχύει ακόμη και στις αναβαθμίσεις hardware
– Ενιαία αποθήκευση με την ικανότητα διαχείρισης δεδομένων τύπου block και file, με το Dell Fluid File System, από μια κονσόλα διαχείρισης
– Υπηρεσίες υποστήριξης παγκόσμιας κλάσης της Dell που παρέχουν ένα συνδυασμό κεντρικής υποστήριξης και 24×7 παρακολούθησης του συστήματος, συμβάλλοντας στη βελτίωση των επιδόσεων και της σταθερότητας του συστήματος


Η Dell διευρύνει τις λύσεις αποθήκευσης που καθορίζεται από το λογισμικό
Η Dell ανακοίνωσε επίσης την αυξανόμενη υποστήριξη για ένα ευρύ σύνολο λύσεων αποθήκευσης που καθορίζεται από το λογισμικό, διευρύνοντας το οικοσύστημα συνεργατών της με μία νέα συνεργασία με τη Nutanix. Με τη νέα αυτή συμφωνία, η Dell σχεδιάζει να προσφέρει στους πελάτες τη σειρά Dell XC η οποία περιλαμβάνει converged λύσεις υποδομών ΙΤ σε κλίμακα web (web-scale), οι οποίες συνδυάζουν την επεξεργασία, την αποθήκευση και τη δικτύωση σε μια ενιαία λύση, με την υποστήριξη του λογισμικού Nutanix. Οι νέες λύσεις θα αξιοποιηθούν από τους πελάτες που αναζητούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των υποδομών IT, προσφέροντας απλή εγκατάσταση, διαχείριση και κλιμάκωση ανάλογα με τις ανάγκες.


Καθώς η τεχνολογία SDS αρχίζει να βρίσκει το δρόμο της στην επιχειρησιακή αγορά και τις συζητήσεις για μεγαλύτερες λύσεις αποθήκευσης που καθορίζεται από το λογισμικό στα datacenter, μερικοί οργανισμοί επιθυμούν να αξιοποιήσουν καινοτόμες λύσεις, όπου τα επιμέρους στοιχεία των υποδομών ΙΤ – computing, storage και networking – απαιτείται να βελτιστοποιηθούν για να παρέχουν καλύτερες επιδόσεις στις εφαρμογές, ευκολία στη διαχείριση και κλιμάκωση μέσω αυτοματοποίησης και εναρμονισμένης λειτουργίας.


Με έμφαση στην παροχή ενός πλήρους φάσματος δυνατοτήτων στο datacenter, η Dell προσφέρει στους πελάτες πολλές επιλογές SDS, μαζί με τους συνεργάτες της, όπου το Dell hardware, οι υπηρεσίες και η υποστήριξη Dell αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των λύσεων. Η ευρεία και ανοικτή προσέγγιση της Dell στις λύσεις αποθήκευσης που καθορίζεται από το λογισμικό περιλαμβάνει την ενσωμάτωση με πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα και κορυφαίους προμηθευτές hypervisor, παρέχοντας πληθώρα πελατοκεντρικών λύσεων SDS για την αντιμετώπιση των διαφόρων αναγκών των επιχειρήσεων.


Διαθεσιμότητα:
• Η σειρά Dell Storage SC4000 είναι ήδη διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.
• Η σειρά Dell XC η οποία περιλαμβάνει converged λύσεις υποδομών ΙΤ σε κλίμακα web (web-scale) θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014.


Υποστηρικτικές δηλώσεις:
«Η Dell έχει διαπρέψει ιστορικά ως ο καινοτόμος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης με πλήρη χαρακτηστικά σε μικρότερο επίπεδο κόστους, βοηθώντας τη συντριπτική πλειονότητα των πελατών για λύσεις storage να επωφεληθούν από προηγμένα χαρακτηριστικά, που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα μόνο στις μεγάλες υποδομές αποθήκευσης» δήλωσε ο Arun Taneja, Iδρυτής και Πρόεδρος, Taneja Group. «Με τη σειρά Dell Storage SC4000, η Dell φέρνει όλες αυτές τις δυνατότητες, όπως η έξυπνη ιεράρχηση δεδομένων, το thin provisioning και η λήψη στιγμιοτύπων, σε ένα νέο τμήμα της αγοράς. Η νέα σειρά συστοιχιών θα προσφέρει τεράστια αξία στους χρήστες των λύσεων αποθήκευσης, ενώ παρέχει επίσης μια νέα ευκαιρία για την ανάπτυξη της αγοράς του Dell Storage.»


«Ως πελάτης της σειράς Dell Compellent SC8000, βλέπουμε το Dell Storage SC4020 ως μια εξαιρετική υποδομή αποθήκευσης για τα απομακρυσμένα γραφεία μας, που θα μας επιτρέψει την αντιγραφή ψηφιακών μέσων και μεγάλων εγγράφων στα κεντρικά μας συστήματα», δήλωσε ο Ryan Hayes, IT Manager, Park City Mountain Resort . «Το SC4000 θα μας επιτρέψει να αντλήσουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία από το υφιστάμενο περιβάλλον Dell Storage, με μικρότερο κόστος, προσφέροντας την ίδια ευκολία εγκατάστασης, ευκολία χρήσης και λειτουργικότητα επιχειρησιακής κλάσης.»


«Τα σχέδια της Dell για την παροχή υποδομών με το λογισμικό Nutanix είναι μια πολύ ελκυστική προσφορά για τους πελάτες που αναζητούν μία προσέγγιση converged υποδομών IT σε κλίμακα web (web-scale) » δήλωσε ο Ashish Nadkarni, Διευθυντής Έρευνας στο Storage Practice της IDC. «Η Dell είναι ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής που αγκαλιάζει την κλίμακα web με αυτόν τον τρόπο, μέσω της συνεργασίας με τη Nutanix, ένα γνωστό ηγέτη του χώρου που προσφέρει ευκολία εγκατάστασης και διαχείρισης για τους πελάτες οι οποίοι ενδιαφέρονται για μια converged λύση υποδομών server και storage που απλά κλιμακώνεται ανάλογα με τις ανάγκες.»


«Αυτή η συμφωνία με την Dell υπογραμμίζει την κοινή μας δέσμευση να ταράξουμε τα νερά στις παραδοσιακές αρχιτεκτονικές datacenter και να επιταχύνουμε την υιοθέτηση υποδομών κλίμακας web (web-scaled) από τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Dheeraj Pandey, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Nutanix. «Η Dell είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για την αξιοποίηση των λύσεων της τεχνολογίας του λογισμικού μας και τη διάθεση ισχυρών converged υποδομών IT, με μεγάλο εύρος επιλογών τιμής και απόδοσης, που προσανατολίζονται στην υποστήριξη μεγάλου φάσματος κρίσιμων επιχειρηματικών εργασιών.»