Η Ericsson ενισχύει την παρουσία της στην Ευρώπη, ανοίγοντας το πρώτο της Παγκόσμιο Κέντρο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Linköping της Σουηδίας.


ERICSSON LOGO_cmyk-01Η Ericsson εγκαινίασε την προηγούμενη εβδομάδα το πρώτο της Παγκόσμιο Κέντρο ΤΠΕ στο Linköping της Σουηδίας. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2013 για την κατασκευή τριών νέων Παγκόσμιων Κέντρων ΤΠΕ. Δύο εξ αυτών θα βρίσκονται στη Σουηδία και ένα στο Quebec του Καναδά.


Σκοπός της λειτουργίας τους είναι να υποστηρίξουν την καθημερινή εργασία 25.000 και πλέον μηχανικών Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, καθώς και οργανισμούς παροχής υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή η Ericsson διαθέτει εργαστήρια δοκιμών και κέντρα δεδομένων ανά την υφήλιο. Η στρατηγική της είναι τα περισσότερα εξ αυτών, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, να ενοποιηθούν στα 3 αυτά νέου τύπου κέντρα.


Ο Graham Osborne, Vice President, Global ICT Center Program στην Ericsson, είπε: «Η εγκαινίαση του πρώτου Παγκόσμιου Κέντρου ΤΠΕ δείχνει πώς η Ericsson, ως ο κορυφαίος πάροχος τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, πραγματοποιεί ακόμη ένα βήμα στην πορεία προς τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία, παρέχοντας κορυφαία τεχνολογία νέφους στον κλάδο. Τα Παγκόσμια Κέντρα ΤΠΕ αποτελούν την βιομηχανική μας δέσμευση για το cloud. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία, τα κέντρα θα επιτρέψουν σε διατμηματικές ομάδες εργασίας να συνεργαστούν πέρα από τα σύνορα και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να φέρουμε ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μας γρηγορότερα από ποτέ. Για εμάς αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο».
Τα νέα κέντρα θα φιλοξενούν το πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων και υπηρεσιών της Ericsson και θα είναι διαθέσιμα σε μηχανικούς Έρευνας και Ανάπτυξης από όλο τον κόσμο. Θα διαθέτουν κορυφαία ενεργειακή απόδοση και θα οικοδομούνται σε περιοχές με πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αξιόπιστα ενεργειακά δίκτυα . Το συνολικό εμβαδόν τους θα ξεπερνά τα 120.000 τετραγωνικά μέτρα, περίπου το μέγεθος 14 γηπέδων ποδοσφαίρου.


Επίσης θα διαθέτουν πρωτοποριακό σχεδιασμό, κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι modular και επεκτάσιμα, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική χρήση των πόρων και την ευκολία προσαρμογής του χώρου ανάλογα με τις επιχειρηματικές ανάγκες. Η Ericsson εκτιμά ότι ο συνδυασμός της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού και των τοποθεσιών θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 40 τοις εκατό. Αυτή η σημαντική μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα είναι αποφασιστικής σημασίας για το όραμα της εταιρείας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.