Η HTC ανακοίνωσε ότι η ομάδα εργασίας Dynamical Biomarkers Group επιλέχτηκε μεταξύ των 10 φιναλίστ του βραβείου Qualcomm Tricorder XPRIZE, αξίας 10 Εκ. $.


HTC_logoΠρόκειται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ομάδων εργασίας, που καλούνται να αναπτύξουν μια consumer-focused συσκευή, ικανή για τη διάγνωση και ερμηνεία ενός συνόλου 15 παθολογικών καταστάσεων, αλλά και την καταγραφή 5 ζωτικής σημασίας συντελεστών μέτρησης της υγείας.


Με επικεφαλής τον Καθηγητή Τσουνγκ-Κανγκ Πενγκ, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών και Υγείας του Εθνικού Κεντρικού Πανεπιστημίου της Ταϊβάν, το Dynamical Biomarkers Group συνιστά μια «Ομάδα-Όνειρο», που απαρτίζεται από κορυφαίο, σε παγκόσμιο επίπεδο, ιατρικό, επιστημονικό και μηχανολογικό προσωπικό με έδρα την Ταϊβάν και τις Η.Π.Α., στο οποίο περιλαμβάνονται και στελέχη της HTC. Στη συγκεκριμένη ομάδα ανατέθηκε η από κοινού εργασία για τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής συσκευής προσωπικής υγειονομικής περίθαλψης. Σκοπός της ομάδας είναι η αξιοποίηση όλων των τελευταίων εξελίξεων στους τομείς της διαγνωστικής, της τηλεπισκόπησης, της ασύρματης επικοινωνίας και της τεχνολογίας cloud, με τρόπο ώστε να παρέχεται η δυνατότητα αδιάλειπτης διαχείρισης της προσωπικής περίθαλψης στους ασθενείς.


Η συνεισφορά της HTC δεν περιορίζεται στα στελέχη από τα τμήματα μηχανικών και σχεδιασμού που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, αλλά εκτείνεται σημαντικά ως προς την τεχνογνωσία και την κατάρτιση που η εταιρεία παρέχει σε κεντρικούς τομείς των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας, όπως οι αλγόριθμοι επεξεργασίας εικόνας, η τηλεπισκόπηση (sensing) και το διαισθητικό σύστημα ελέγχου HMI (Human Machine Interface).


«Συγχαίρουμε ολόθερμα το Dynamical Biomarkers Group για την πρόκρισή του στην τελική 10άδα του διαγωνισμού Qualcomm Tricorder XPRIZE», σχολίασε ο Πίτερ Τσου, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της HTC, συμπληρώνοντας: «Η εμπειρία της συλλογικής δουλειάς με την ομάδα μάς πρόσφερε πολύτιμες γνώσεις και οπτικές γωνίες γύρω από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε με την ιατρική και την ερευνητική επιστημονική κοινότητα, έτσι ώστε η τεχνολογία μας να συνεισφέρει στη μετεξέλιξη της υγειονομικής περίθαλψης».


«Κύρια αποστολή μας είναι η δημιουργία συναρπαστικών καινοτομιών, οι οποίες όχι μόνο θα δώσουν τη δυνατότητα στους ασθενείς να διαχειρίζονται μόνοι τους την προσωπική τους υγεία, αλλά και θα ελαττώσουν σημαντικά τα υπέρογκα έξοδα που καλούνται να καταβάλλουν πολλά συστήματα υγείας σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Καθηγητής Τσουνγκ-Κανγκ Πενγκ, καταλήγοντας: «Η συγκεκριμένη επιτυχία αποτελεί ορόσημο στη διαρκή προσπάθειά μας για την ανάδειξη μιας νέας εποχής στην εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη, τόσο στην Ταϊβάν, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο».


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Qualcomm Tricorder XPRIZE, παρακαλούμε επισκεφτείτε: http://www.qualcommtricorderxprize.org/