H Samsung υπέγραψε συμφωνία με τη ΔΟΕ στην κατηγορία της Ασύρματης Επικοινωνίας και Εξοπλισμού Πληροφορικής, ενδυναμώνοντας τη δέσμευσή της στο Ολυμπιακό Κίνημα.


samsung olympicsΗ Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η Samsung Electronics Co., Ltd., Παγκόσμιος Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, στην κατηγορία του εξοπλισμού Ασύρματης Επικοινωνίας, ανακοίνωσαν την επέκταση της συμφωνίας τους μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου, στο Nanjing της Κίνας, τη διοργανώτρια πόλη των 2ων Καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ, Thomas Bach και του Jay Y. Lee, Αντιπροέδρου της Samsung Electronics.


Η Samsung θα είναι ο επίσημος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang 2018 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 στην κατηγορία της Ασύρματης Επικοινωνίας και Εξοπλισμού Πληροφορικής. Η διεύρυνση της συμφωνίας περιλαμβάνει τις κατηγορίες smartphones, tablets, laptops, ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλου εξοπλισμού πληροφορικής, καθώς και εκτυπωτών.


Όπως δήλωσε ο κύριος Younghee Lee, Executive Vice President of Global Marketing, IT & Mobile Division της Samsung Electronics: «Η Samsung έχει ως στόχο να διαδώσει το Ολυμπιακό πνεύμα μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα της, προσφέροντας στους φιλάθλους παγκοσμίως τη δυνατότητα να μένουν συνδεδεμένοι και να μοιράζονται τον ενθουσιασμό του Ολυμπιακού κινήματος. Είμαστε περήφανοι που διευρύνουμε τη συμμετοχή μας, καθώς είναι πολύ σημαντικό για εμάς, μέσω του πάθους των Αγώνων, να εμπνέουμε τους ανθρώπους, συμβάλλοντας, παράλληλα, στη διοργάνωση ακόμα πιο εξελιγμένων Ολυμπιακών Αγώνων».


Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνέχιση της συνεργασίας μας με τη Samsung. Η υποστήριξη που λαμβάνουμε συμβάλλει στη διοργάνωση των εκάστοτε Ολυμπιακών Αγώνων, όπως συμβαίνει με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές που προσφέρουν τη δυνατότητα στους αθλητές από όλο τον κόσμο να προετοιμαστούν και να συμμετέχουν στους εκάστοτε Αγώνες. Η Samsung υποστηρίζει τη λειτουργία των Αγώνων, προσφέροντας πρωτοποριακό εξοπλισμό ασύρματων τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας. Επιπλέον, οι τεχνολογίες της Samsung καθώς και οι ενέργειες marketing της εταιρείας θα εξοικειώσουν τους φιλάθλους παγκοσμίως με τις Ολυμπιακές αξίες και το Ολυμπιακό Κίνημα».


Η Samsung συμμετείχε στο Ολυμπιακό Κίνημα για πρώτη φορά ως τοπικός χορηγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες 1988, στη Σεούλ. Από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ναγκάνο, το 1998, η Samsung συμμετέχει ως Παγκόσμιος Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία του Εξοπλισμού Ασύρματης Επικοινωνίας. Ο ρόλος της εταιρείας έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των 26 χρόνων συμμετοχής της. Δεδομένου ότι οι τεχνολογίες κινητών επικοινωνιών αποτελούν πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, η διαρκής υποστήριξη της Samsung προσφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτομίας στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.