1η και 3η θέση στον 6o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο Σότσι της Ρωσίας.


robotikiΤην 1η θέση στον 6o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος διοργανώνεται από τον WRO Hellas και φέτος είχε ως θέμα «Ρομπότ και Διάστημα», κατέκτησε η ομάδα Λυκείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση».


Ο διαγωνισμός, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Περιστερίου.


Η ομάδα των μαθητών του Λυκείου, με το όνομα «Minders», που κατέκτησε την 1η θέση, συμμετείχε με το ρομποτικό σύστημα «ShineSpace», ένα εργαλείο για τη συλλογή και αξιοποίηση των σπανίων μετάλλων και του πάγου, που μπορεί να βρίσκονται στους αστεροειδείς.


Την 3η θέση, επίσης, κατέκτησε η ομάδα Γυμνασίου «Minders Junior» στην αντίστοιχη κατηγορία, με το ρομποτικό σύστημα «Explobot», ένα εργαλείο για την εξερεύνηση του υπογείου ωκεανού του δορυφόρου του Δία, της Ευρώπης, που καλύπτεται από πάγο.


Εξαιρετική εμφάνιση, επίσης, πραγματοποίησε και η, πολλά υποσχόμενη για το μέλλον, ομάδα μαθητών της Δ΄ Δημοτικού «Minders Mini», η οποία κατέκτησε την 6η θέση, με το ρομποτικό σύστημα «Magnet Tech», ένα εργαλείο για τον καθαρισμό της στολής των αστροναυτών από τη βλαβερή για την υγεία σεληνιακή σκόνη.


Η ομάδα του Λυκείου της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» , ως πρώτη στην κατηγορία της σε όλη την Ελλάδα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο 2014 στο Σότσι, της Ρωσίας.


Στην προετοιμασία των τριών ομάδων Ρομποτικής σημαντική, ήταν η βοήθεια του καθηγητή κ. Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος κατά τη διάρκεια της χρονιάς για το πρόγραμμα «Διαστημική Αναγέννηση» της Β΄ Λυκείου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2013, η ομάδα Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είχε κατακτήσει την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που είχε πραγματοποιηθεί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου 2013, και στην οποία είχαν λάβει μέρος 97 ομάδες από 45 χώρες από όλον τον κόσμο, καταλαμβάνοντας την 12η θέση.


Επιπροσθέτως και το 2012, η ομάδα του Λυκείου είχε κατακτήσει στο διαγωνισμό την 4η θέση, και το 2011 τη 2η θέση.


Ρομποτικό σύστημα ShineSpace
Ομάδα Λυκείου: Minders
Στέλιος Αγορόπουλος
Αλέξανδρος Λέσσης
Δημήτρης Ελευθεριάδης
Υπεύθυνος καθηγητής Πληροφορικής: Δημήτρης Μωραΐτης


Ρομποτικό σύστημα ExploBot
Ομάδα Γυμνασίου: Minders Juniors
Άκης Αλίμονος
Θάνος Ρούπας
Σωτήρης Παναγόπουλος
Θανάσης Παπαδόπουλος
Μιχάλης Παντελιάς
Υπεύθυνη καθηγήτρια Πληροφορικής: Αναστασία Σπανοπούλου


Ρομποτικό σύστημα Magnet Tech
Ομάδα Δημοτικού : Minders Mini
Γιώργος Αρβανιτάκης
Βαγγέλης Βουλουμάνος
Απόστολος Κοντοράβδης
Θάνος Πετρογιάννης
Υπεύθυνη καθηγήτρια Πληροφορικής: Αναστασία Σπανοπούλου