Έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη με στόχο την δημιουργία νέων λύσεων σε περιβάλλον cloud, δίνει η Nubis εταιρεία συμφερόντων της Quest Holdings.


nubisΗ Nubis, με στόχο την διατήρηση του καινοτόμου χαρακτήρα των εφαρμογών της αλλά και την περαιτέρω διείσδυση στην αγορά του επαγγελματικού λογισμικού με χρήση της τεχνολογίας Cloud, συνεχίζει να αναπτύσσει και να δημιουργεί νέα εργαλεία για τις ΜμΕ. Μια ομάδα έμπειρων software engineers και developers με σημαντική εκπαίδευση, τεχνογνωσία και επαγγελματική εμπειρία στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εφαρμογών στελεχώνει την εταιρεία, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία καινοτόμων λύσεων.


H Nubis έχει δημιουργήσει μια καινοτόμο πλατφόρμα cloud για τη διαχείριση δεδομένων με έναν εντελώς νέο τρόπο. Το Nubis Cloud Engine, προσφέρει ευκολία, άμεση προσβασιμότητα και ασφάλεια όσον αφορά στην επεξεργασία, την ανάλυση και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών μιας εταιρείας, ενισχύοντας την απρόσκοπτη λειτουργία της.
Η πλατφόρμα παρέχει απόλυτη ευελιξία, καθώς δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν άμεση πρόσβαση στην εταιρική πληροφορία από οποιοδήποτε σημείο και συσκευή, απλά με την χρήση ενός browser και σύνδεση στο Internet, χωρίς να απαιτείται κανενός είδους εγκατάσταση. Παράλληλα, προσφέρει μια πληθώρα αναφορών KPI και γραφημάτων και εξασφαλίζει απόλυτα την προστασία των δεδομένων. Πρόκειται για μια λύση που μειώνει κατά 60% τα λειτουργικά έξοδα μια εταιρείας και παρέχεται ως υπηρεσία pay-as-you-go, χωρίς κρυφά κόστη αδειών και συντήρησης.


Παράλληλα, σημαντική καινοτομία που παρέχει το Nubis Cloud Engine, είναι ότι προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης και ανάπτυξης στους συνεργάτες της, καθώς μπορούν εύκολα και απλά να δημιουργήσουν τις δικές τους καθετοποιημένες επιχειρησιακές λύσεις.


Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υπάρξουν πολυάριθμες εξειδικευμένες εφαρμογές επιχειρηματικού λογισμικού που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες και τομείς της αγοράς, διευρύνοντας έτσι τις πηγές εσόδων για την εταιρεία αλλά και τους συνεργάτες της.


Το σύστημα διαχείρισης που αποτελεί την πλατφόρμα της Nubis επιτρέπει στον χρήστη να αυξήσει την παραγωγικότητα της επιχείρησής του μέσω μιας εύκολης στη χρήση UI , διατηρώντας την ανάγκη για τον προγραμματισμό στο ελάχιστο. Η Nubis χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής , όπως, NET WebAPI , MVC4 και HTML5 η οποία αξιοποιεί πλήρως τα πλεονεκτήματα του cloudcomputing.


Το δίκτυο συνεργατών της Nubis έχει ξεπεράσει ήδη τις 15 εταιρείες και επεκτείνεται διαρκώς σε Ελλάδα και εξωτερικό.


H διοίκηση της Nubis, με βάση την έως τώρα αποδοχή των λύσεών της από τις επιχειρήσεις – πελάτες, εκτιμά ότι το 2014 θα υπερβεί τις αρχικές προσδοκίες ξεπερνώντας σε επίπεδο πωλήσεων το 1 εκατ. Ευρώ. Οι συγκεκριμένες πωλήσεις είναι αρκετά υψηλές δεδομένου ότι πρόκειται για μία εταιρεία που κινείται στο χώρο των εφαρμογών cloud και αποτελεί νέο «παίκτη» στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού.