Η συνεχής καινοτομία στην τεχνολογία των ψυγείων αποτελεί για την LG αποδεδειγμένη μέθοδο για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και απόδοση.


lg door in doorΈνα τακτοποιημένο και οργανωμένο ψυγείο αποτελεί άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους ανθρώπους, λόγω του ασταμάτητου φόρτου της καθημερινότητάς τους. Όλοι θα ήθελαν να διατηρούν το ψυγείο τους καθαρό και σε τάξη, όμως συχνά τα ωράρια και οι υποχρεώσεις τους δεν τους το επιτρέπουν, με αποτέλεσμα να πετούν παλιά, ξεχασμένα φαγητά ή να κάνουν περιττές αγορές, προκαλώντας έτσι σύγχυση στο εσωτερικό του οικιακού τους ψυγείου. Προκειμένου να βοηθήσει στην επαναφορά της τάξης στην κουζίνα με τη δημιουργία ενός ψυγείου που να είναι βολικό στη χρήση και να παραμένει οργανωμένο, η LG Electronics (LG), μετά από εκτεταμένες έρευνες σε καταναλωτές και πολλή σκληρή δουλειά, κατέληξε σε μια τέλεια δομημένη λύση, την μοναδική καινοτομία Door-in-Door™.


Γρήγορη και εύκολη πρόσβαση
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η LG, 4 στους 10 καταναλωτές δεν ξέρουν με σιγουριά το περιεχόμενο του ψυγείου τους. Αυτή η έλλειψη εξοικείωσης έχει ως αποτέλεσμα συχνά να ξεχνιούνται τρόφιμα που τελικά χαλάνε και πετιούνται. Επιπλέον, η έλλειψη τάξης έχει ως αποτέλεσμα 1 στους 4 καταναλωτές να σπαταλά χρόνο και χρήματα, κάνοντας επιπλέον διαδρομές στο σουπερμάρκετ και αγοράζοντας πράγματα που ήδη υπάρχουν στο ψυγείο. Η τεχνολογία Door-in-Door™ της LG βοηθά στην επίλυση τέτοιων θεμάτων χάρη στην πρόβλεψη για εύκολη πρόσβαση και έξυπνη οργάνωση. Η καινοτομία Door-in-Door™ διαθέτει διπλή σχεδίαση πόρτας που ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού, αποκαλύπτοντας ένα εκπληκτικά ευρύχωρο διαμέρισμα αποθήκευσης με απροσδόκητη ευκολία. Έτσι, η εύρεση των απαραίτητων τροφίμων ή των σνακ γίνεται πιο απλή και γρήγορη, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει κάποιος ανάμεσα σε διάφορα τρόφιμα ή σκεύη ενώ π.χ. μαγειρεύει.


Διατήρηση της φρεσκάδας χάρη στη μείωση της απώλειας του ψυχρού αέρα
Οι εκτεταμένες έρευνες της LG αποκάλυψαν ότι στα περισσότερα νοικοκυριά το ψυγείο ανοίγει κατά μέσο όρο 80 φορές την ημέρα, με μεγαλύτερη συχνότητα μάλιστα από μέλη της οικογένειας που αναζητούν ακριβώς τα ίδια τρόφιμα ή αναψυκτικά. Η καινοτομία Door-in-Door™ επιτρέπει την εύρεση των τροφίμων χωρίς να χρειάζεται να ανοίγει η κυρίως πόρτα του ψυγείου, μειώνοντας έτσι την απώλεια του ψυχρού αέρα έως και 41 τοις εκατό. Αυτό έχει επιπλέον αποτέλεσμα ο συμπιεστής να μη χρειάζεται να λειτουργεί συνέχεια με την ίδια ένταση προκειμένου να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του ψυγείου, αλλά και τα τρόφιμα να διατηρούν αντίστοιχα τη φρεσκάδα τους, μειώνοντας τις βόλτες στο σουπερμάρκετ.


Έξυπνη οργάνωση
Στο εσωτερικό του ψυγείου Door-in-Door™ της LG, το ρυθμιζόμενο αφαιρούμενο καλάθι (Moving Basket) σε συνδυασμό με το εύχρηστο και λειτουργικό συρτάρι που διαθέτει, επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την οργάνωση του ψυγείου τους και να το διαμορφώνουν με τρόπο που να εξυπηρετεί βέλτιστα τις ανάγκες τους. Κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να προσαρμόσει με ευκολία το ύψος των διαφορετικών εσωτερικών τμημάτων του ψυγείου σύμφωνα με τις δικές του απαιτήσεις. Αυτή η ευελιξία ξεχωρίζει τα Door-in-Door™ ψυγεία από τα συμβατικά ψυγεία, τα οποία διαθέτουν σταθερή εσωτερική διαρρύθμιση. Εξάλλου, το Mini Table που διαθέτει το ψυγείο της LG, είναι ένα ακόμη από τα «έξυπνα» χαρακτηριστικά του ψυγείου, αφού είναι μια άνετη, επίπεδη επιφάνεια που επιτρέπει στους χρήστες να σερβίρουν στα ποτήρια ενώ στέκονται στο ψυγείο, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρουν βαριά μπουκάλια στο τραπέζι.


Όλες αυτές οι ευκολίες επιτρέπουν στην οικογένεια να προσαρμόζει το χώρο των ραφιών του ψυγείου σύμφωνα με τα τρόφιμα και τα προϊόντα που τοποθετούν σε αυτό. Έτσι, σε ένα τμήμα του ψυγείου μπορούν να διατηρούνται τα οργανικά προϊόντα, ενώ άλλοι χώροι του ψυγείου μπορούν να διαμορφωθούν κατάλληλα για τη φύλαξη και διατήρηση των snack, των επιδορπίων, των συσκευασμένων προϊόντων, των ποτών και πολλών ακόμη κατηγοριών τροφίμων. Επειδή το Moving Basket επιτρέπει τη διαμόρφωση της εσωτερικής διαρρύθμισης του ψυγείου, οι οικογένειες μπορούν πλέον εύκολα να βρουν τη λειτουργικότητα που ταιριάζει καλύτερα στις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες. Οι διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών διαφέρουν, ωστόσο το Door-in-Door™ ψυγείο με τους ρυθμιζόμενους εσωτερικούς χώρους που διαθέτει καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες των καταναλωτών. Έτσι, το συγκεκριμένο ψυγείο μπορεί να διαμορφωθεί στις ανάγκες των Ευρωπαίων που θέλουν πολλούς ξεχωριστούς χώρους στο ψυγείο επειδή καταναλώνουν πολλά και διαφορετικά γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και για τους καταναλωτές της Βόρειας Αμερικής που προτιμούν ένα τμήμα στο ψυγείο τους να είναι για αποκλειστική χρήση για ενεργειακά ποτά και ροφήματα πρωτεΐνης.


«Η μεγάλη χωρητικότητα δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει στην επιλογή ενός ψυγείου», δήλωσε ο Seong-jin Jo, Πρόεδρος και CEO της LG Home Appliance Company. «Η εξυπνότερη και ευκολότερη οργάνωση των τροφίμων στο ψυγείο είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ, λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητας των καταναλωτών. Το ψυγείο Door-in-Door™ της LG παρέχει εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε συχνότερα, ενώ παράλληλα δίνει την ελευθερία να τοποθετούνται τα τρόφιμα όπως ακριβώς επιθυμεί ο κάθε καταναλωτής κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Ταυτόχρονα, εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο αλλά και ενέργεια, καθώς διατηρεί σταθερά τη ροή ψυχρού αέρα στο εσωτερικό του. Τα καινοτόμα και πρακτικά αυτά χαρακτηριστικά συνεχίζουν να λαμβάνουν αναγνώριση από το βιομηχανικό κλάδο αλλά και θετικά σχόλια από τους καταναλωτές».


Η LG ως πρωτοπόρος στην τεχνολογική καινοτομία στο σχεδιασμό των ψυγείων ενσωματώνει διαφορετικά χωρίσματα στην εμπρόσθια πόρτα του ψυγείου. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός Door-in-Door™ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Νότια Κορέα το Φεβρουάριο του 2010 και από τότε έχει γίνει παγκόσμια τάση. Το 2011, τα ψυγεία Door-in-Door™ της LG μπήκαν στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας, της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, ενώ στην Ωκεανία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική λανσαρίστηκαν το 2012. Μέχρι τώρα, η LG έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια Door-in-Door™ ψυγεία και συνεχίζει να βελτιώνει το σχεδιασμό της πόρτας με διπλό χώρισμα.


Με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Door-in-Door™ ψυγείο, αναμφισβήτητα προσφέρει εκείνα τα χαρακτηριστικά που το τοποθετούν στην ευρεία γκάμα προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας της LG. Η LG δεσμεύεται να αξιοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες, ώστε να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των καταναλωτών, να δίνει έξυπνες λύσεις και να διευκολύνει την καθημερινή ζωή αφουγκραζόμενη τις ανάγκες τους. Για το λόγο αυτό το ψυγείο Door-in-Door™ έχει λάβει ευρέως διθυραμβικά σχόλια για τις μεγάλες δυνατότητες απόδοσης και προηγμένης καινοτομίας.