Η νεοσύστατη Incelligent (www.incelligent.net) αναπτύσσει πρωτοποριακό σύστημα έξυπνης διαχείρισης για ευρυζωνικά δίκτυα ασύρματων επικοινωνιών.


openfund_logoΣτόχο αποτελεί η αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου και διογκούμενου προβλήματος: Το κόστος διαχείρισης και λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων μεγαλώνει σήμερα ταχύτερα από τα έσοδα. Καθώς η ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες αυξάνεται διαρκώς, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται μεγάλες και συχνά απρόβλεπτες διακυμάνσεις της από ώρα σε ώρα και από περιοχή σε περιοχή, η διαχείριση ενός δικτύου απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε εξοπλισμό και υψηλές λειτουργικές δαπάνες.


Το λογισμικό της Incelligent αξιοποιεί την προηγούμενη γνώση του δικτύου και τη συνδυάζει με πληροφορίες της παρούσας κατάστασης για να λαμβάνει αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο αποτελεσματικές αποφάσεις για την κατανομή ενέργειας και φάσματος στις ολοένα και περισσότερες κυψέλες ενός δικτύου τηλεπικοινωνιών. Δυνητικοί πελάτες της λύσης αποτελούν οι μεγάλοι κατασκευαστές εξοπλισμού για ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα, καθώς και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών δικτύων σε όλο τον κόσμο.


Οι ιδρυτές της εταιρίας, που έχει έδρα την Αθήνα, συνδυάζουν την ερευνητική με την επιχειρηματική εμπειρία στον τομέα του λογισμικού για τηλεπικοινωνίες. Μεταξύ των ιδρυτών, οι Δρ. Κώστας Τσαγκάρης και Δρ. Σεραφείμ Κοτρώτσος δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τη συνεργασία με το Openfund. Tο Jeremie Openfund II θα επενδύσει το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και την δοκιμαστική λειτουργία ενός λειτουργικού πρωτοτύπου του συστήματος. Ο κ. Αρίστος Δοξιάδης, εταίρος του Openfund, ανέφερε ότι προσδοκά η Incelligent να γίνει παγκόσμιος πρωτοπόρος στην τεχνολογία διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών δικτύων.