Η Germanwings θα διαθέτει όλες τις κατηγορίες ναύλων, συμπεριλαμβανομένου του βασικού ναύλου και των πρόσθετων υπηρεσιών, μέσω της Amadeus.


amadeus germanwingsΗ Germanwings και η Amadeus ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα συμφωνία που θα επιτρέπει στον αερομεταφορέα να διαθέτει όλους τους δημοσιευμένους του ναύλους, καθώς και τις πιο δημοφιλείς πρόσθετες υπηρεσίες του στο κανάλι διανομής των ταξιδιωτικών πρακτορείων.


Η θυγατρική της Lufthansa πουλούσε προηγουμένως μια περιορισμένη γκάμα ναύλων της μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων που συνεργάζονται με την Amadeus, χρησιμοποιώντας πλήρως το e-ticketing. Τώρα, επιπροσθέτως, μέσα από αυτή την πρωτοποριακή συμφωνία, η αεροπορική εταιρία θα γίνει η πρώτη στον κόσμο που δίνει τη δυνατότητα να γίνει κράτηση στην πλήρη γκάμα των δημοσιευμένων ναύλων με τη χρήση υπηρεσιών light ticketing (ευέλικτη κράτηση), καθιστώντας την Germanwings τον πρώτο αερομεταφορέα που προσφέρει πλήρη και ευέλικτη κράτηση εισιτηρίων για πωλητές ταξιδίων. Το Light Ticketing (ευέλικτη κράτηση) εισιτηρίων είναι η αναβάθμιση του μοναδικού συστήματος της Amadeus που επιτρέπει στους πράκτορες να κάνουν κράτηση σε χαμηλού κόστους και υβριδικούς αερομεταφορείς με την ίδια διαδικασία κράτησης που χρησιμοποιείται για αεροπορικές εταιρίες πλήρων υπηρεσιών, ακόμα και όταν λειτουργεί μέσω μιας διεπαφής με τη χρήση της τεχνολογίας XML.


Ο Christian Hein, πρώτος αντιπρόεδρος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Πωλήσεων και Διανομής της Germanwings, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε την πλήρη γκάμα των δημοσιευμένων ναύλων μας στα ταξιδιωτικά πρακτορεία με τα οποία συνεργαζόμαστε, συνδυάζοντας τo Light Ticketing με πλήρεις επιλογές e-ticketing. Χάρη στην πρωτοποριακή συμφωνία μας με την Amadeus, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα ευρύ φάσμα επιλογής ναύλων τόσο για τις απευθείας όσο και για τις πτήσεις διασύνδεσης, καθώς και όλες τις συμπληρωματικές υπηρεσίες που επιτρέπουν στα ταξιδιωτικά γραφεία να προσαρμόζουν τη συνολική εμπειρία του αεροπορικού ταξιδιού για τους πελάτες τους. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο εύκολο και πιο επωφελές από ποτέ για τα ταξιδιωτικά γραφεία να κάνουν κράτηση στη Germanwings μέσω της Amadeus».


Ο Holger Taubmann, πρώτος αντιπρόεδρος του Τμήματος Distribution της Αmadeus, είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την υπάρχουσα σχέση μας με την Germanwings, με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένης προσφοράς στους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Βλέπουμε αύξηση του αριθμού των χαμηλού κόστους και υβριδικών αερομεταφορέων που επιλέγουν να διανέμουν τους ναύλους και τις συμπληρωματικές υπηρεσίες μέσω του παγκόσμιου δικτύου μας των ταξιδιωτικών πρακτόρων. Με αυτόν τον τρόπο, οι αερομεταφορείς αυτοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υψηλής απόδοσης κατηγορίες πελατών, όπως οι business travellers, και να παρέχουν στους επιβάτες την επιλογή, την αξία και τις ευκαιρίες να διαμορφώνουν τα ταξίδια τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με την ίδια ροή κράτησης που ισχύει και για τους παραδοσιακούς αερομεταφορείς. Είναι μια συμφωνία από την οποία επωφελούνται όλοι».


Από τον Σεπτέμβριο του 2014 οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα είναι σε θέση να προσφέρουν στους ταξιδιώτες συναφείς και προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους ταξιδιωτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στα φθηνά, βασικά και comfort εισιτήρια της Germanwings, στις απευθείας πτήσεις και τις πτήσεις διασύνδεσης, καθώς και σε ένα ευρύτερο φάσμα προαιρετικών επιλογών. Οι επιλογές των ναύλων περιλαμβάνουν:


ΒΑΣΙΚΟΣ (BASIC): ο φθηνός ναύλος που περιλαμβάνει την πτήση, τη χειραποσκευή, τα μίλια και ο οποίος δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλες αεροπορικές εταιρίες. Αυτός ο ναύλος θα προστεθεί πλέον στο σύστημα της Amadeus και θα είναι διαθέσιμος μόνο με τη χρήση light ticketing. Όλες οι υπόλοιπες επιλογές ναύλων κατωτέρω μπορούν να κρατηθούν τόσο με το light ticketing όσο και με την πλήρη χρήση του e-ticketing.


ΕΞΥΠΝΟΣ (SMART): ο βασικός ναύλος που περιλαμβάνει τα ίδια οφέλη με τον φθηνό ναύλο, καθώς και μια σειρά από τις πιο σημαντικές πρόσθετες υπηρεσίες, όπως μία επιπλέον αποσκευή, σνακ και ποτό εν πτήσει, καθώς και κράτηση θέσης.


ΠΛΗΡΗΣ (BEST): ο πιο άνετος ναύλος, με την υψηλότερη αξία. Απευθύνεται κυρίως σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και σε ταξιδιώτες αναψυχής. Περιλαμβάνει την πτήση και ένα ευρύτερο φάσμα συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως δύο αποσκευές, à-la-carte μενού στην πτήση, προεπιλογή καθίσματος στις μπροστινές σειρές με δωρεάν προσκείμενο κάθισμα, καθώς και προτεραιότητα στην παροχή υπηρεσιών εδάφους, περιλαμβανομένης της πρόσβασης στο lounge.


Οι ευέλικτες επιλογές ναύλων της Germanwings, SMART Flex και BEST Flex, θα είναι επίσης διαθέσιμες. Θα επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να κάνουν εκ νέου κράτηση ή να ακυρώσουν πτήσεις χωρίς χρέωση, ακόμη και λίγο πριν από την πραγματοποίησή τους.


Η Germanwings είναι μεταξύ των 70 εταιρειών χαμηλού κόστους που διανέμουν το Inventory τους μέσω του Amadeus GDS. Το δίκτυο ταξιδιωτικών πρακτορείων της Amadeus καλύπτει περισσότερες από 200 αγορές σε όλο τον κόσμο.