Η Μαρία Μάσσιου, Branch Office Manager της Epson στη χώρα μας, μιλά στο techpress.gr για την καινοτόμο σειρά Ink Tank System εκτυπωτών και πως οι WorkForce Pro λύσεις διεκδικούν επάξια τη θέση τους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα, μας ξεναγεί στη συναρπαστική κατηγορία των βιντεοπροβολέων και μας δίνει μια πρόγευση του μέλλοντος με τη βοήθεια των Moverio BT-200 Smart Glasses.

Μαρία Μάσιου Epson1. Πείτε μας δυο λόγια για την πορεία της Epson τον τελευταίο χρόνο. Υπάρχουν κάποιες προϊοντικές κατηγορίες που εμφανίζουν απρόσμενα καλά αποτελέσματα, παρά την οικονομική κρίση;

Η κρίση έχει οδηγήσει σε αγοραστικές αποφάσεις που, όσον αφορά στον τεχνολογικό εξοπλισμό, εξασφαλίζουν μακροχρόνια οικονομία που αφορά στα αναλώσιμα, το κόστος συντήρησης και τα λειτουργικά έξοδα.

Στην Ευρώπη, αλλά και ειδικά στην Ελλάδα, η πορεία της Epson στην αγορά παραμένει ανοδική, παρά την κρίση, κυρίως λόγω της διεύρυνσης της γκάμας των προϊόντων που απευθύνονται σε ακόμη περισσότερες αγορές. Έτσι, περάν των εκτυπωτών, σαρωτών και βιντεοπροβολέων για το σπίτι και την επιχείρηση, η Epson πλέον διαθέτει και επαγγελματικούς εκτυπωτές για φωτογραφεία, για εκτύπωση υφασμάτων, εκτύπωση ετικετών, CAD εκτυπωτές, disc producers, διαδραστικούς βιντεοπροβολείς και βιντεοπροβολείς εγκατάστασης για μεγάλους εκθεσιακούς χώρους.

Η Epson συνεχίζει τη δυναμική της πορεία με ανάπτυξη νέων και πιο καινοτόμων προϊόντων που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες εκτυπώσεων των σύγχρονων μικρομεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων. Η εταιρεία εστιάζει στη συνεχή ανανέωση του χαρτοφυλακίου της με προϊόντα και λύσεις που προσφέρουν εξοικονόμηση για τις επιχειρήσεις σε κόστος, χρόνο και ενέργεια. Με τεχνολογίες εκτύπωσης inkjet επομένης γενιάς, όπως το PrecisionCore, η εταιρεία αυξάνει την ανταγωνιστικότητά της, εδραιώνοντας ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που προσφέρει αξία και ποιότητα εκτύπωσης σε μεμονωμένους επαγγελματικούς χρήστες αλλά και στις εκτυπώσεις μεγάλου όγκου των επιχειρήσεων, αντικαθιστώντας επάξια ακόμη και τους εκτυπωτές laser.

2. Εξηγήστε μας πώς οι καινοτομίες της Epson (όπως Ink Tank System και Precision Core) καταρρίπτουν τις προκαταλήψεις σχετικά με τη χρήση inkjet εκτυπωτών σε εργασιακούς χώρους.

Η Epson προωθεί συνεχώς την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών που της επιτρέπουν να προσφέρει προϊόντα που καλύπτουν πλήρως τις υψηλές απαιτήσεις ενός μεγάλου φάσματος επαγγελματιών και επιχειρηματικών κλάδων.

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις και επαγγελματίες εστιάζουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στη μείωση του αριθμού και κόστους των αναλωσίμων και στη μείωση του κόστους συντήρησης, ενώ επιλέγουν λύσεις για γρήγορες και άμεσες εκτυπώσεις, χωρίς υψηλούς χρόνους προθέρμανσης, ευκολία στη χρήση, συνδυασμό λειτουργιών στο ίδιο μηχάνημα (αντιγραφή, σάρωση, φαξ), καθώς και τη δυνατότητα διαχείρισης & οργάνωσης των εκτυπώσεων ή σαρώσεων του γραφείου.

Τα Ink Tank System σειρά εκτυπωτών της Epson, διαθέτουν ενσωματωμένο δοχείο μελάνης εξαιρετικά υψηλής απόδοσης. Το κόστος εκτύπωσης ανά έγχρωμη σελίδα είναι μόλις €0.005 ή €2,50 ανά δεσμίδα 500 φύλλων. Το μοντέλα εκτυπωτών Ink Tank System είναι ιδανικά για χρήση σε μικρές επιχειρήσεις. Υπάρχει εύχρηστος Υπολογιστής Εξοικονόμησης στο www.epson.gr/its με ανάλυση της εξοικονόμησης που προσφέρει η Epson σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Epson προτείνει την σειρά business inkjet εκτυπωτών WorkForce Pro με τεχνολογία Precision Core, που είναι πιο γρήγοροι, έως και 50% πιο οικονομικοί σε κόστος εκτύπωσης και με 80% χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος σε σύγκριση με ανταγωνιστικούς έγχρωμους εκτυπωτές laser. Δείτε την απόδειξη στο www.epson.gr/workforce

Η Precision Core είναι τεχνολογία κατασκευής των Micro Piezo κεφαλών τελευταίας γενιάς της Epson. Είναι αποτέλεσμα της μικρο-ηλεκτρονικής μηχανικής που εφαρμόζει η Epson και επιτρέπει την κατασκευή μικροσκοπικών chip εκτύπωσης που μπορούν να συνδυαστούν είτε σε σειριακές κεφαλές είτε σε σταθερές line κεφαλές. Οι κεφαλές που ενσωματώνουν την τεχνολογία PrecisionCore, είναι ταχύτερες, με υψηλή ακρίβεια και επιτρέπουν τη χρήση μελάνης διαφόρων τύπων, ανεξαρτήτως χημικής σύστασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυνατότητα κατασκευής εκτυπωτών για κάθε χρήση και για πολύ μεγάλο εύρος μέσων εκτύπωσης.


3. Η κατηγορία των βιντεοπροβολέων, δεν ενθουσιάζει πλέον μόνο τους σινεφίλ και τους φανατικούς gamers, αλλά βρίσκει εφαρμογές σε χώρους όπως η διαδραστική εκπαίδευση και η ψηφιακή σήμανση. Που θεωρείτε πως υπερέχουν οι δικές σας προτάσεις;

Η Epson προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τα προϊόντα της και να προσφέρει λύσεις για όλους τους επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές.
Είμαστε πολύ περήφανοι που οι νέοι βιντεοπροβολείς της εταιρείας επιλέγονται από πληθώρα εταιρειών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για την εξαιρετική απόδοσή τους και την αξιοπιστία τους. Η Epson, από το 2001, είναι Νο.1 κατασκευαστής βιντεοπροβολέων στον κόσμο.

Η τεχνολογία της Epson, 3LCD, εξασφαλίζει 3 φορές φωτεινότερα χρώματα, σε σύγκριση με άλλους βιντεοπροβολείς τεχνολογίας DLP μονού chip. Οι ψηφιακοί προβολείς παράγουν το χρώμα με διαφορετικούς τρόπους. Αυτό συνεπάγεται μεγάλες διαφορές στη φωτεινότητα των χρωμάτων τους. Οι περισσότεροι κατασκευαστές αναγράφουν στους προβολείς τους μόνο τη φωτεινότητα σε lumens του λευκού φωτισμού, όμως οι ταινίες που βλέπουμε ή οι powerpoint παραουσιάσεις που κάνουν είναι έγχρωμές, και θέλουμε φωτισμό και στην έγχρωμη εικόνα. Στους βιντεοπροβολείς της Epson, τα χρώματα είναι ολοζώντανα και φωτεινά, έως 3 φορές φωτεινότερα σε σύγκριση με άλλους βιντεοπροβολείς τεχνολογίας DLP μονού chip. www.epson.gr/clo


4. Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να απομυθοποιηθούν οι βιντεοπροβολείς στα μάτια των καταναλωτών και από είδος πολυτελείας να αποτελέσουν μια προσιτή εναλλακτική στην ψυχαγωγία τους;

Οι βιντεοπροβολείς είναι προσιτοί. Και δεν υπάρχει σύγκριση να βλέπεις ταινία ή ποδοσφαιρικό αγώνα στην μεγάλη οθόνη, πόσο μάλλον σε 3D! Οι βιντεοπροβολείς της Epson για το σπίτι είναι εξαιρετικά φωτεινοί και διαθέτουν μεγάλη ευκρίνεια. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Μπορείτε να δείτε τους home cinema βιντεοπροβολείς από κοντά στο demo room της Epson. Απλά κλείνετε ραντεβού στην γραμμή επικοινωνίας της Epson, 210-8099499.

 

5. Κλείνοντας, θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν της Epson, τα Moverio BT-200 Smart Glasses. Αναλύστε μας επιγραμματικά πως λειτουργούν και ποιες οι προτεινόμενες χρήσεις τους. Θα τα δούμε σύντομα και στη χώρα μας;

Τα συγκεκριμένα γυαλιά έχουν αποσπάσει το ενδιαφέρον λόγω της καινοτόμου τεχνολογίας βάση της οποίας λειτουγούν, αλλά κυρίως, λόγω των εμφανέστατα περισσότερων δυνατοτήτων που προσφέρουν, σε σχέση με άλλες παρόμοιες τεχνολογίες, βελτιώνοντας στην πράξη την εμπειρία χρήσης.
Ήδη, αρκετές εταιρείες έχουν ενδιαφερθεί για τον εξοπλισμό τους με τα Moverio, με ποιό περίτρανο παράδειγμα τον εξοπλισμό των πιλότων και μηχανικών της Easy Jet με τα Moverio BT-200 για την δυνατότητα που τους προσφέρουν να βλέπουν απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο τα πιθανά προβλήματα των αεροσκαφών, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική επίλυσή τους.

Στην Ελλάδα, τα Moverio δεν έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν, τουλάχιστον προς το παρόν, όμως όπως πολύ καλά γνωρίζουμε η ζήτηση διαμορφώνει την αγορά.