Το Cooling Optimize μειώνει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης των κρίσιμων εγκαταστάσεων, βελτιώνει τον έλεγχο λειτουργίας και κάνει άμεση απόσβεση του κόστους του.


Schneider-ElectricΗ Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τη Vigilent και την προσφορά του Data Center Operation: Cooling Optimize, ενός add-on module της Vigilent, ειδικά σχεδιασμένο για το StruxureWare™ της Schneider Electric, την καλύτερη πλατφόρμα DCIM (Data Center Infrastructure Management) της αγοράς για τη διαχείριση των υποδομών ενός Data Center. Το Cooling Optimize χρησιμοποιεί ένα σύστημα ελέγχου κλειστού βρόγχου και αξιοποιεί τις προηγμένες δυνατότητες παρακολούθησης και ανάλυσης των παραμέτρων λειτουργίας, επιτρέποντας στα data centers να διορθώνουν αυτόματα διάφορα προβλήματα που αφορούν τη θερμοκρασία ή τη ροή του αέρα κάνοντας ακόμη πιο αποτελεσματικό τον έλεγχο των συστημάτων ψύξης.


«Όλο και πιο συχνά, οι υπεύθυνοι λειτουργίας ενός Data center αναζητούν τρόπους να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες που συλλέγουν από το κέντρο τους» αναφέρει ο κ. Soeren Jensen, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Enterprise Management and Software της Schneider Electric. «Μέσα από την αξιοποίηση της κορυφαίας τεχνολογίας της Vigilent μπορούμε να προσφέρουμε αυξημένες δυνατότητες ελέγχου των συστημάτων ψύξης ενός data center, δίνοντας στους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων και του ΙΤ πρακτικές πληροφορίες που εξισορροπούν τις ανάγκες για υψηλή διαθεσιμότητα και μέγιστη αποδοτικότητα για όλη τη διάρκεια ζωής του κέντρου».


«Πολλοί διαχειριστές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο πώς θα ελέγχουν αποτελεσματικά τη θερμοκρασία λειτουργίας του κέντρου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αστοχίες και μεγάλο κόστος ενέργειας» δηλώνει ο κ. Dave Hudson, Διευθύνων Σύμβουλος της Vigilent. «Το Cooling Optimize, το οποίο καταφέρνει να συνδυάσει την τεχνολογία της Vigilent με την κορυφαία σουίτα DCIM της αγοράς, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τέτοια προβλήματα, αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο».


Στοχεύοντας να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους υπεύθυνους διαχείρισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του ΙΤ, το Cooling Optimize module αναβαθμίζει συνολικά τη λειτουργία ενός συστήματος DCIM, καθώς έχει τη δυνατότητα να αυτοπροσαρμόζεται και να μαθαίνει πώς να κάνει τις βέλτιστες ρυθμίσεις. Χρησιμοποιεί το προηγμένο λογισμικό της Vigilent προσαρμόζοντας διαρκώς το σύστημα ψύξης στις εκάστοτε περιβαλλοντικές συνθήκες. Έχει την ικανότητα να αποκρίνεται σε πραγματικό χρόνο σε οποιαδήποτε μεταβολή της θερμοκρασίας (που προκαλείται, για παράδειγμα, από κάποια προγραμματισμένη εργασία αναβάθμισης ή από μια απρόβλεπτη αύξηση του φορτίου ΙΤ), να σταθεροποιεί την ταχύτητα ροής του αέρα και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα της βέλτιστης αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων διατάξεων ψύξης.


Ανάμεσα στα κύρια πλεονεκτήματα του Cooling Optimize περιλαμβάνονται τα εξής:


Άμεσα αποτελέσματα: Από τη στιγμή που το σύστημα τίθεται σε λειτουργία οι χρήστες αποκτούν τη δυνατότητα να ελέγχουν το σύστημα ψύξης δυναμικά, βελτιώνοντας αμέσως τις συνθήκες λειτουργίας και την κατανάλωσης ενέργειας στο κέντρο.
Ελάττωση του ρίσκου: Αντιμετωπίζονται αυτόματα μέχρι και το 95% των προβλημάτων, ενώ το ίδιο το σύστημα προσφέρει στους διαχειριστές τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την επίλυση των υπόλοιπων πιο σύνθετων προβλημάτων. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει ειδικές δικλείδες ασφαλείας και προειδοποιητικά σήματα (alarms).
Εξοικονόμηση κόστους: Εξοικονομείται μέχρι και 40% του κόστους ψύξης, καθώς το σύστημα εξασφαλίζει το απαραίτητο επίπεδο θερμοκρασίας με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.
Αύξηση ψυκτικής ικανότητας: Ακόμη και μεμονωμένα συστήματα ψύξης αξιοποιούνται σε περίπτωση που το κέντρο καλείται να επεξεργαστεί μεγάλα φορτία IT.
Αύξηση χρόνου ζωής του εξοπλισμού ψύξης: Εφόσον τα μηχανήματα ψύξης χρησιμοποιούνται καλύτερα και πιο αποδοτικά, η διάρκεια ζωής τους αυξάνεται και το κόστος συντήρησης μειώνεται.


Η ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού DCIM της Schneider Electric δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους ενός data center να παρακολουθούν, να αναλύουν, να ελέγχουν και να βελτιστοποιούν τη λειτουργία των συστημάτων παροχής ισχύος, των συστημάτων ψύξης και των συστημάτων ασφαλείας του κέντρου. Η λύση Data Center Operation: Cooling Optimize θα είναι διαθέσιμη μέσω του δικτύου της Schneider Electric και της Vigilent, καθώς και μέσω επιλεγμένων συνεργατών, από το Νοέμβριο του 2014.