Στο Μουσείο παρουσιάζονται αυθεντικές εφευρέσεις από τη λάμπα του Thomas Edison και τον τηλέγραφο του Samuel Morse, μέχρι τις πρόσφατες τεχνολογίες αιχμής.


samsung museumΗ Samsung Electronics Co., Ltd. εγκαινίασε το Μουσείο Καινοτομίας ‘Samsung Innovation Museum’ (S/I/M), που ως στόχο έχει την εξερεύνηση του παρελθόντος, το παρόντος και του μέλλοντος της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών. Στο Μουσείο Καινοτομίας της Samsung, που βρίσκεται στην πόλη Suwon της Κορέας, οι επισκέπτες μπορούν να δουν την πλούσια ιστορία των ηλεκτρονικών ειδών, από τις πρώτες ηλεκτρονικές ανακαλύψεις των Michael Faraday, Thomas Edison και Graham Bell, καθώς και να πάρουν μία γεύση από το μέλλον με τις καινοτομίες που θα ακολουθήσουν.


Το πενταόροφο Μουσείο, έκτασης 10.950 τ.μ., χωρίζεται σε τρεις εκθεσιακούς χώρους που παρουσιάζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών. Στις Αίθουσες 1 και 2, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για περισσότερα από 150 ιστορικά αντικείμενα, ενώ στην Αίθουσα 3 παρουσιάζεται το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας.


Αίθουσα 1: Η εποχή των Εφευρετών
Στην πρώτη αίθουσα παρουσιάζεται η ιστορία των πρώτων ανακαλύψεων μεταξύ του 18ου και 20ου αιώνα. Η αίθουσα χωρίζεται σε πέντε τμήματα: Ανακάλυψη της ηλεκτρικής ενέργειας, του φωτισμού, των τηλεπικοινωνιών, των οικιακών συσκευών και του ραδιοφώνου. Σε αυτήν την αίθουσα παρουσιάζονται και οι εφευρέσεις των Michael Faraday, Thomas Edison και Graham Bell, καθώς και τα παρακάτω πρωτότυπα μοντέλα:
Η φιάλη του Leyden του Pieter van Musschenbroek, 1745
Ο ασύρματος τηλέγραφος “Maggie” του Guglielmo Marconi, 1896
Ο αρχικός λαμπτήρας πυρακτώσεως του Thomas Edison, περίπου το 1900
Το ηλεκτρικό πλυντήριο Maytag νούμερο 45, 1911
Το ψυγείο της GE Monitor Top, 1929


Στην αίθουσα παρουσιάζεται, επίσης, εκτενώς η ιστορία εταιρειών που υπήρξαν πρωτοπόρες στη βιομηχανία, όπως της Siemens (1847), της AT&T (1885), της Philips (1891), της GE (1892) και της NEC (1899).


Αίθουσα 2: Η εποχή της Καινοτομίας της βιομηχανίας
Στη δεύτερη αίθουσα που αποτελείται από τρεις ζώνες παρουσιάζονται οι βασικοί πυλώνες που στηρίζουν τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών: Ημιαγωγοί, Οθόνες και Συσκευές Κινητής. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τα γεγονότα-ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας, όπως την εφεύρεση του τρανζίστορ, την ανάπτυξη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, την ιστορία των ημιαγωγών και την εξέλιξη της τεχνολογίας στις οθόνες. Στο τμήμα Κινητής παρουσιάζονται το πρώτο κινητό τηλέφωνο και το πρώτο smartphone παγκοσμίως. Μαζί με τα προϊόντα της Samsung στην Αίθουσα 2, παρουσιάζονται και προϊόντα άλλων πρωτοποριακών εταιρειών, όπως της Intel, Sony, Sharp, Nokia και Motorola.


Επίσης, στο χώρο υπάρχει και ένα εργαστήριο, όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τους ημιαγωγούς, τις οθόνες και τις τηλεπικοινωνίες.


Αίθουσα 3: Η εποχή της Δημιουργίας
Στην τελευταία αίθουσα παρουσιάζεται το όραμα της Samsung Electronics για το μέλλον, αλλά και οι τελευταίας τεχνολογίας προτάσεις της εταιρείας. Η αίθουσα χωρίζεται σε τρία μέρη:


Το Θέατρο, στο οποίο οι επισκέπτες μέσω μιας 180 μοιρών UHD πανοραμικής οθόνης μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τη δέσμευση της Samsung στην καινοτομία και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος,
τη Γκαλερί για την παρουσίαση των προϊόντων της εταιρείας, από πρωτοποριακά επαγγελματικά προϊόντα μέχρι και τελευταία προϊόντα παγκοσμίου κύρους, όπως οι κυρτές τηλεοράσεις,
Το χώρο που παρουσιάζει την κοινωνική δράση της εταιρείας


Αίθουσα Ιστορίας της Samsung
Επιπλέον στον πρώτο όροφο του Μουσείου Καινοτομίας της Samsung βρίσκεται η Αίθουσα Ιστορίας της εταιρείας. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την ιστορία της εταιρείας, από την αρχή της ίδρυσής της έως και σήμερα.