Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι είκοσι συμμετέχοντες του Προγράμματος Educational Trip 2014 από τέσσερα διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.


educational trip 2014Οι φοιτητές επισκέφθηκαν τα Stanford, UC Berkeley, MIT και Georgia Tech, έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες σχετικά με την έρευνα, τις νέες μορφές διδασκαλίας, την καινοτομία και τη σύνδεσή της με την παραγωγή.


Το ταξίδι ξεκίνησε στις 5 Απριλίου και οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν σε πενταμελείς ομάδες τα πανεπιστήμια και τις επιχειρήσεις τεχνολογιών αιχμής που εδρεύουν γύρω από αυτά, ακολουθώντας ένα κατάλληλα σχεδιασμένο πρόγραμμα από οργανωμένες επαφές και επισκέψεις με στόχο την ανάδειξη της οργάνωσης και λειτουργίας των πανεπιστημίων και των συνεργιών που αναπτύσσονται μεταξύ αυτών και της βιομηχανίας.


Μεταξύ άλλων, οι είκοσι φοιτητές πραγματοποίησαν επισκέψεις σε κορυφαία εργαστήρια των πανεπιστημίων, όπως το ΜΙΤ Game Lab, σε σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας, όπως οι American Process, Google, Facebook, και σε εκδηλώσεις, όπως το NASA Space Apps Challenge.


Το Πρόγραμμα διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSA of MIT) και Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society) και υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των: Γαλακτοβιομηχανίας Λαρίσης ΟΛΥΜΠΟΣ, 7L Capital Partners, American Process, Atypon, gi-Cluster, si-Cluster, Silicon Valley Greek Seed Funding Group, Sunlight, Titan και Woodsidegroup.


Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος οι συμμετέχοντες έζησαν την καθημερινότητα ενός φοιτητή σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων και εργαστηρίων. Παράλληλα, συζήτησαν με καθηγητές, ερευνητές και επαγγελματίες για τη σημασία της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας και τους τρόπους που θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ξεχωριστή εμπειρία, εφοδιάζοντάς τους με σημαντικές γνώσεις και καινοτόμες πρακτικές προς αξιοποίηση στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον και τη μετέπειτα καριέρα τους.


Φέτος, οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις προσδοκίες τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και ανήλθαν σε περισσότερες από 300 από όλη την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι που επελέγησαν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σχολών και γνωστικών αντικειμένων, με ιδέες και μεράκι για δημιουργία. Οι συμμετέχοντες κατέγραψαν αναλυτικά τις εμπειρίες τους και θα τις μοιραστούν με τους συναδέλφους τους, μέσω της ιστοσελίδας του Προγράμματος