H εταιρία Sapphire Technology έχει ξεκινήσει την προϊοντική διάθεση στην παγκόσμια αγορά του τελευταίου μοντέλου της νέας ενθουσιώδης σειράς κάρτας γραφικών R9, την SAPPHIRE R9 290.


R9_290_4GBGDDR5_DP_HDMI_2DVI_PCIE_C03Βασισμένη στην μοντέρνα αρχιτεκτονική της AMD, Graphics Core Next ( GCN ), η κάρτα μοιράζεται τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της προσφάτως κυκλοφορήσασας κάρτας που θεωρείται και η ναυαρχίδα της σειράς, της SAPPHIRE R9 290X παρέχοντας εξαιρετική απόδοση σε μια πιο προσιτή τιμή .


Αυξάνοντας το άνω άκρο της σειράς γραφικών επεξεργαστών R9, η νέα SAPPHIRE R9 290 παρουσιάζει 2560 μονάδες stream processing και 947 Mhz, engine clock. Είναι δε εξοπλισμένη, με 4GB της τελευταίας υψηλών απόδοσεων μνήμης GDDR5 σε μια διασύνδεση 512- bit και χρονισμένη στα 1250 MHz ( 5.0GHz αποτελεσματική ) παρέχοντας υψηλό bandwidth το οποίο μπορεί να υποστηρίζει φυσιολογικό gaming ακόμα και σε πολύ υψηλές αναλύσεις Ultra HD ευκρίνεια.


Με την υποστήριξη ( 4Κ οθόνων ) υψηλής ευκρίνειας και AMD Eyefinity τεχνολογία, η SAPPHIRE R9 290 μεγιστοποιεί την οπτική εμπειρία τόσο στην εργασία όσο και στο παιχνίδι με την ανώτερα ποιοτική εικόνα και με οθόνες υψηλής ανάλυσης. Χρησιμοποιεί το interface PCI – Express 3.0 και υποστηρίζει AMD CrossFire εγγενώς χωρίς την ανάγκη για γεφυρωμένης καλωδίωσης.


Η SAPPHIRE R9 290 είναι επίσης εξοπλισμένη με τη νέα τεχνολογία AMD TrueAudio που χαρακτηρίζετε από ένα αυξημένο επίπεδο ηχητικής βύθισης , εντάσσοντας τους παίκτες με ένα ρεαλιστικό ακουστικό περιβάλλον είτε είναι μέσω στερεοφωνικών ακουστικών ή ηχείων . Ένα ειδικό επεξεργαστή ήχου στο GPU που επιτρέπει στην κάρτα γραφικών SAPPHIRE R9 290 να προσφέρει μια πιο πλούσια και ρεαλιστική ηχητική εικονικής πραγματικότητας , συμπεριλαμβανομένων ήχων που είναι πολύ κοντά (και σε πολλές περιπτώσεις ίδια) με ζωντανούς ήχους, και ένα απίστευτα ρεαλιστικό περιβάλλοντα ήχο surround .


Εκτός από την υποστήριξη για DirectX 11.2 και OpenGL 4.3, η νέα σειρά R9 υποστηρίζεται επίσης από το Mantle. To Mantle είναι μια ΑΡΙ ειδικών προδιαγραφών που δημιούργησε η AMD και επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν μικρότερης εμβέλειας πρόσβασης σε χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του GCN, της ίδιας δηλαδή αρχιτεκτονικής που η AMD λάνσαρε μέσα από τις κάρτες γραφικών και κονσόλες παιχνιδιών τελευταίας γενιάς, και που δυνητικά επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάπτυξη σε όλες τις πλατφόρμες.


Η SAPPHIRE R9 290 θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από τις 5 Νοεμβρίου 2013 μέσω των εξουσιοδοτημένων καναλιών διανομής της SAPPHIRE ανά χώρα και τους διανομείς λιανικής αγοράς.


Οι πλήρεις προδιαγραφές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.sapphiretech.com