Η Nintendo, κατασκευάστρια των παιχνιδομηχανών Nintendo Wii & DS, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 9μηνο χρήσης που έληξε το Δεκέμβριο του 2008.

Nintendo Wii

Nintendo Wii

Οι πωλήσεις των παιχνιδομηχανών Wii και DS εκτόξευσαν τον τζίρο της εταιρείας στα 17 δισ. δολάρια, γεγονός που μεταφράζεται σε 17% αύξηση έναντι του προηγούμενου έτους. Παρόλαυτά, τα καθαρά κέρδη έπεσαν κατά 18% στα 1,9 δισ. δολ.


Συνολικά, μέχρι σήμερα η Nintendo έχει διαθέσει 96,2 εκατ. φορητές παιχνιδομηχανές DS με πάνω από 533 εκατ. παιχνίδια και 45 εκατ. κονσόλες Wii με πάνω από 312 εκατ. παιχνίδια. Στα best sellers του Wii συγκαταλέγονται το Wii Fit και το Mario Kart Wii, με 14 εκατ. και 13,7 εκατ. πωλήσεις αντίστοιχα.


Για τους υπόλοιπους 3 μήνες του οικονομικού της έτους, η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του Nintendo DS κατά 3%, στα 31,5 εκατ. κομμάτια και προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις παιχνιδιών για DS κατά 7%, στα 193 εκατ. κομμάτια.
Οι εκτιμήσεις για το Wii, τόσο σε πωλήσεις παιχνιδομηχανών όσο και σε τίτλους, αναπροσαρμόστηκαν προς τα κάτω κατά 3% (26.5 εκατ. Wii και 193 εκατ. παιχνίδια για Wii)


Η πρόβλεψη για τα οικονομικά στοιχεία όλου του έτους αναπροσαρμόστηκε επίσης προς τα κάτω, με το συνολικό τζίρο να υπολογίζεται γύρω στα 20,2 δισ. δολ..