Η APC by Schneider Electric συμμετείχε ως ασημένιος χορηγός στο IDC Cloud Computing & Enterprise Mobility στις 20/09/2013, όπου παρουσιάστηκαν λύσεις για την ευελιξία, την αποτελεσματικότητα και τηνπροώθηση του cloud.


APC_by_Schneider_Electric_CMYK_Large_0Μετά από πολλά χρόνια επενδύσεων για την ανάπτυξή του από τους παρόχους υπηρεσιών, το cloud αποτελεί πλέον βιώσιμη επιλογή για την ενίσχυση της ευελιξίας, της αποτελεσματικότητας και της προώθησης της καινοτομίας στις επιχειρήσεις πληροφορικής. Αντίστοιχα, η επιρροή του mobility αλλάζει τα δεδομένα. Ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις με ηγετική θέση στην αγορά με την άμεση πρόσβαση και επεξεργασία πληροφοριών, κάνοντας ευκολότερες τις εργασιακές συνθήκες με τους εργαζομένους να μπορούν να διαβάζουν και να απαντούν σε e-mails ή να εργάζονται για projects από οπουδήποτε.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γιώργος Δριτσάνος, ITB Vice President της Schneider Electric για την Ελλάδα, την Κύπρο & τη Μάλτα παρουσίασε το όραμα και τη φιλοσοφία της APC by Schneider Electric για τη διαχείριση και την υποδομή των σύγχρονων Data Centers (κέντρων δεδομένων) με λογισμικό DCIM (Struxureware), εξηγώντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες ενός εικονικού DC.


Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δριτσάνος υπογράμμισε: «Η σουίτα λογισμικού Struxureware της Schneider Electric δίνει την ευελιξία διαχείρισης και λειτουργίας κάθε σύγχρονου Data Center. Συγκεκριμένα, ο CIO μίας εταιρείας μπορεί να ελέγχει ένα πλήθος λειτουργιών και καταστάσεων, όχι μόνο σε επίπεδο διαχείρισης των φυσικών πόρων, αλλά και σε επίπεδο Virtual Machines».


Επιπλέον, στις επόμενες ενότητες του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα, όπως η ελληνική ΙΤ αγορά, οι τάσεις του mobility και οι εφαρμογές cloud. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των φορέων και παρόχων υπηρεσιών του κλάδου από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό και αποτέλεσε μια μοναδική πλατφόρμα για την εξεύρεση επιχειρησιακών ευκαιριών, την ανταλλαγή πρακτικών πληροφοριών για την εμπορική και τεχνική λειτουργία των data centers αλλά και μία ευκαιρία δικτύωσης με τους ειδικούς και επαγγελματίες του κλάδου.