Η Ericsson ανακοίνωσε ότι ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Αυστραλίας Telstra, είναι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει την προηγμένη τεχνολογία LTE-Advanced Carrier Aggregation technology στα 1800MHz και 900MHz.


ericsson 2012 logoH παραπάνω ενέργεια πραγματοποιήθηκε όταν η Tesla μετέφερε δεδομένα εμπορικής κίνησης στο δίκτυό της σε έναν αριθμό sites στο Queensland (Αυστραλία).


Ο LTE Carrier Aggregation είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της υψηλής ταχύτητας στις κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες, επιτρέποντας στους παρόχους να αξιοποιούν στο έπακρο τους ήδη υπάρχοντες πόρους ραδιοφάσματος από το συνδυασμό πολλαπλών ζωνών φάσματος ώστε να επιτύχουν υψηλότερες ταχύτητες broadband λήψεων.


Ο Mike Wright, Executive Director Networks Tesla δήλωσε: «Οι συνδρομητές LTE της Tesla αυξάνονται θεαματικά, με σχεδόν 3 εκατομμύρια συνδρομητές να χρησιμοποιούν σήμερα το LTE δίκτυο, πάνω από 2,1 εκατομμύρια έξι μήνες πριν. Η χωρητικότητα, οι υψηλότερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων και η αποτελεσματικότητα που παρέχεται από το LTE-Advanced θα βοηθήσει στην διαχείριση αύξησης της κυκλοφορίας δεδομένων καθώς περισσότεροι συνδρομητές επιλέγουν το δίκτυό μας. Αυτό θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε επιπλέον χωρητικότητα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Ericsson για την πραγματοποίηση αυτού».


«Όταν αποκτήσουμε πρόσβαση σε 700MHz φάσματος το 2015,σκοπεύουμε να αναπτύξουμε την επόμενη γενιά προηγμένου LTE, συνδυάζοντας μεγαλύτερα τμήματα του φάσματος στα 700MHz και 1800MHz για να παραδώσουμε ταχύτητες που θα φτάνουν ως τα 300Mbps»


Ο Håkan Eriksson, Head of Ericsson Australia, New Zealand και Fiji ανέφερε: «Σε ολόκληρη την περιοχή και τον κόσμο, πολλοί πάροχοι έχουν διαθέσιμο φάσμα στα 1800MHz και 900MHz καθώς μεταφέρουν συνδρομητές από 2G σε 3G ή 4G. Πολλοί πάροχοι στην Αυστραλία, θα παρακολουθήσουν την ανάπτυξη του προηγμένου LTE σε αυτές τις ζώνες φάσματος».


Η Ericsson προωθεί tην ανάπτυξη του LTE-Advanced Carrier Aggregation σε άλλες ζώνες του ραδιοφάσματος σε χώρες, όπως η Νότια Κορέα. Στις 18 Ιουλίου, η Ericsson υποστήριξε στη Νότια Κορέα το LG U + για την εμπορική προώθηση του LTE-Advanced χρησιμοποιώντας 1800MHz και 850MHz ζώνες.