Τις εντυπώσεις κέρδισε η παρουσία της Nikon μέσω του αποκλειστικού αντιπροσώπου της Δ.&Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε. στη δέκατη επετειακή διοργάνωση της Photovision 2013.


nikon photovisionΟι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν από κοντά και να πάρουν πληροφορίες για όλα τα νέα μοντέλα των φωτογραφικών μηχανών Nikon, από την πιο απλή στη χρήση compact μηχανή έως την πιο επαγγελματική φωτογραφική μηχανή:
– D-SLR μηχανές με FX και DX format
– Nikon 1 προηγμένες φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς σε μικρό μέγεθος
– νέα σειρά COOLPIX ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών σε πολλά μοντέρνα χρώματα.


Μεταξύ των νέων μοντέλων, οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τη νέα Nikon D7100 24,1 megapixel με φορμά DX και δυνατότητα crop 1,3x, την κορυφαία D-SLR μηχανή στο DX φορμά. Εντυπωσιακά ελαφριά και compact για τις λειτουργίες που διαθέτει και με τόσο ανθεκτικό σώμα, η Nikon D7100 με το σύστημα AF 51 σημείων επαγγελματικής κλάσης που διαθέτει, αποδίδει και την παραμικρή λεπτομέρεια στις φωτογραφίες, ενώ τα video full HD είναι ευκρινή και καθαρά.


Επιπλέον, η COOLPIX A, η μικρότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με αισθητήρα με φορμά DX και κατασκευασμένη στην Ιαπωνία, ήταν διαθέσιμη στο περίπτερο της Nikon. Η COOLPIX A είναι μία compact μηχανή με σταθερό, φωτεινό φακό NIKKOR f/2,8, η οποία καθιστά τις επιδόσεις μιας D-SLR σε compact σώμα πιο προσβάσιμες από ποτέ, ενσωματώνοντας έναν μεγάλο αισθητήρα CMOS 16,2 megapixel με φορμά DX (23,6 x 15,6 mm) και τον μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2, για αποτύπωση εικόνων επαγγελματικής ποιότητας σε κάθε περίσταση.


Η Nikon, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, αναπτύσσει τεχνολογία αιχμής και προσφέρει προϊόντα με εκτεταμένες δυνατότητες δημιουργικότητας και επικοινωνίας, σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση. Τα νέα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, παρέχουν τη δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς φωτογραφιών και video από τη μηχανή στο smartphone ή το tablet, μέσω ενσωματωμένου WiFi ή μέσω του προαιρετικού ασύρματου προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές (WU-1a, WU-1b)*. Είναι επίσης δυνατός ο έλεγχος της φωτογραφικής μηχανής από την έξυπνη συσκευή.


Στο studio του περιπτέρου πραγματοποιήθηκε επαγγελματική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση μόδας, με την παρουσία επαγγελματία φωτογράφου και βιντεολήπτη. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν στην πράξη την χρήση του επαγγελματικού εξοπλισμού Nikon για τη λήψη φωτογραφιών και video καθώς και τη μετέπειτα επεξεργασία. Να δοκιμάσουν τις πρωτοποριακές λειτουργίες και τεχνολογίες του επαγγελματικού εξοπλισμού Nikon και να διαπιστώσουν και οι ίδιοι γιατί η Nikon συνεχίζει να αποτελεί ορόσημο στο χώρο της φωτογραφίας.


Η Nikon, με ιστορία μεγαλύτερη των 90 χρόνων στην κατασκευή και διάθεση πρωτοποριακών φωτογραφικών μηχανών, κατέχει ηγετική θέση, στα επαγγελματικά και καταναλωτικά προϊόντα. Η ποιότητα και η απόδοση των προϊόντων Nikon επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο από διεθνή βραβεία.