45.000 νέους συνδρομητές απέφερε η χριστουγεννιάτικη προσφορά της Forthnet που συνδύαζε τηλεόραση, τηλεφωνία και ίντερνετ με 29,90 ευρώ.


forthnetΑριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξεως του 10% στη συνδρομητική βάση. Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να αυξήσει εκ νέου τη διαφορά της από τους υπόλοιπους εναλλακτικούς παρόχους, η οποία είχε μειωθεί σημαντικά το 2012.


Στις αρχές Μαρτίου η Forthnet είχε 537.000 ενεργές συνδέσεις. Η σημαντική αύξηση που καταγράφηκε σε συνδρομητές ήταν απόρροια της προσφοράς. Λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων σε αποκωδικοποιητές, ένας μεγάλος αριθμός συνδέσεων έγινε τη νέα χρονιά, παρότι η προσφορά ήταν ενεργή ως το τέλος του 2012. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η ανταπόκριση των καταναλωτών κατέγραψε την ανάγκη του κοινού για ποιοτική ψυχαγωγία στο σπίτι.


Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία «τρέχει» τις νέες υπηρεσίες της με πολύ χαμηλές χρεώσεις για κλήσεις από σταθερό προς κινητό. Τα τρία νέα πακέτα που ανακοίνωσε προσφέρουν προνομιακές χρεώσεις για κλήσεις από σταθερό προς κινητό, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα με δωρεάν χρόνο ομιλίας προς κινητά 720 λεπτών (ή 12 ώρες). Όπως επισημαίνουν πηγές της εταιρείας, η Forthnet είναι ο μόνος μέχρι στιγμής πάροχος που έχει δώσει δωρεάν κλήσεις από σταθερό προς κινητά τηλέφωνα.


Η επιχείρηση, εκμεταλλευόμενη τις σημαντικές μειώσεις των τελών τερματισμού για κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα, που έγιναν στις αρχές του έτους, προσφέρει χρόνο για κλήσεις προς κινητά, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτόν το «μειονέκτημα» που είχε ως τώρα, καθώς είναι από τους λίγους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας που δεν διαθέτουν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, μολονότι παλιότερα υπήρχαν δημοσιογραφικές φήμες για να εισέλθει ως «εικονικός πάροχος». Οι νέες υπηρεσίες έχουν συγκεντρώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των υφιστάμενων πελατών της, οι οποίοι θέλουν να κάνουν χρήση των νέων οικονομικών προγραμμάτων.


Όπως επισημαίνεται από πηγές της, δεν πρόκειται για προσφορά όπως αυτή της περιόδου των Χριστουγέννων, από την οποία προσδοκά άμεση απόδοση, αλλά για νέα υπηρεσία, στην οποία το κοινό πρέπει να «εκπαιδευτεί», καθώς ως τώρα είχε γίνει συνείδηση ότι η κλήση από σταθερό προς κινητό είχε απαγορευτικό κόστος.


Η Forthnet, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το 2012 την ερχόμενη Τρίτη, σκοπεύει να συνεχίσει την τακτική των δυναμικών κινήσεων σε εμπορικό επίπεδο και κυρίως αναμένεται ότι θα εστιάσει το ενδιαφέρον της στις 3play συνδυασμένες υπηρεσίες: τηλεφωνίας, ίντερνετ και τηλεοπτικής ψυχαγωγίας.