Έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας παιχνιδοκονσόλας της Sony, του PS4 με ένα νέο χειριστήριο, το οποίο ενσωματώνει και επιφάνεια αφής.


dual-shock-4_0Το PlayStation 4 θα έχει επεξεργαστή AMD “Jaguar” 8-core 64bit x86 και επεξεργαστής γραφικών AMD Radeon GPU 1.84teraflops και μνήμη RAM 8GB GDDR5 176GB/sec bandwidth. Το οπτικό μέσο θα είναι ένα Blu-ray drive 6x (DVD 8x), ενώ θα υπάρχει και ενσωματωμένος σκληρός δίσκος. Θα υποστηρίζει USB 3.0, AUX, HDMI, Analog AV, Digital output και θα έχει συνδεσιμότητα WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR, Ethernet


Το νέο Dual Shock 4 διατηρεί περίπου την ίδια εμφάνιση με το προηγούμενης γενιάς Dual Shock (2 πίσω κουμπιά, δύο αναλογικά sticks, 4 κουμπιά μπροστά κλπ.), αλλά έχει προστεθεί ένα μικρό touchpad στο κέντρο (παρόμοιο με αυτό του PS Vita), το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται παιχνίδια και εφαρμογές όπως όταν κρατά στα χέρια του ένα smartphone ή tablet. Επιπλέον, έχει προστεθεί υποδοχή για ακουστικά, ηχείο και μια light bar που αλλάζει χρώμα όταν κρατά το τηλεχειριστήριο διαφορετικός παίκτης. Να σημειωθεί ότι η light bar χρησιμοποιείται για την επικοινωνία του τηλεχειριστηρίου με τη νέα 3D camera Eye του PlayStation 4 έτσι ώστε να γίνεται αναγνώριση κινήσεων, προσώπου, φωνής κλπ. με μεγαλύτερη ακρίβεια από αυτή που προσφέρει το PlayStation Move.