Η LG Electronics σχεδιάζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη βιομηχανία του gaming, διατηρώντας τη θέση της και στο μέλλον.


LW980W-Dual-PlayΠαρακολουθώντας στενά τις τάσεις της βιομηχανίας, η LG χαράζει τη στρατηγική της, σχεδιάζοντας προϊόντα με επίκεντρο το παιχνίδι και αναζητώντας τρόπους καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των gamers, με στόχο την ακόμη καλύτερη εμπειρία gaming μέσα από νέες και καινοτόμες τεχνολογίες.


Η LG έχει αναπτύξει πληθώρα καινοτόμων συσκευών για την υποστήριξη παιχνιδιών και την βελτίωση της gaming εμπειρίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πιο πρόσφατα IPS monitors της LG. Είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν εικόνες υψηλής ποιότητας με μεγαλύτερη ακρίβεια σε πιο φυσικά χρώματα, μειώνοντας την κούραση των ματιών.


Επιπλέον η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά σε 3D Smart TV εφαρμογές για ακόμη πιο συναρπαστική εμπειρία gaming. Έχει συνεργασίες με εταιρείες, όπως η Gameloft για τα smartphones και η Gaikai για cloud υπηρεσίες gaming στις Smart τηλεοράσεις της LG. Μεγάλο βάρος έχει δοθεί επίσης στα 3D παιχνίδια για τη σειρά των Smart τηλεοράσεων που μπορεί ο χρήστης να απολαύσει σε οποιαδήποτε κονσόλα παιχνιδιών ή σε υπολογιστή χωρίς πρόσθετες συσκευές. Το πακέτο 3D παιχνιδιών των Smart TVs της LG περιλαμβάνει δημοφιλή παιχνίδια που έχουν γίνει δημοφιλή ως smartphone εφαρμογές, όπως τα Air Penguin, Frisbee Forever, Downhill Bowling 2, Burn The City και Diversion.


H τεχνολογία CINEMA 3D της LG προσφέρει μια πιο συναρπαστική 3D εμπειρία με λειτουργίες όπως η μετατροπή από 2D σε 3D, έτσι ώστε οι χρήστες να παρακολουθούν απεριόριστο 3D περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, ενώ το 3D Effect Mode βελτιώνει τις τροποποιημένες εικόνες. Επιπρόσθετα, η τεχνολογία Dual Play της LG επιτρέπει στους gamers να παρακολουθούν δύο διαφορετικές εικόνες σε πλήρη οθόνη την ίδια στιγμή, δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα συναγωνισμού.


Επιπλέον η πρόσφατη ανακοίνωση της πλατφόρμας Game World, που ανέπτυξε η LG αποκλειστικά για τη σειρά CINEMA 3D Smart TV, επιβεβαιώνει τη σημασία του gaming για την εταιρεία. To portal παρέχει ένα φιλικό προς το χρήστη τρόπο να αναζητά, να αγοράζει και να χρησιμοποιεί εφαρμογές παιχνιδιών – τόσο σε 2D όσο και σε 3D – μέσω ενός διαδραστικού interface. Οι χρήστες μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια με το Magic Remote της LG ή με οποιοδήποτε χειριστήριο παιχνιδιού.


Το gaming ανεξάρτητα από ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει –console και PC games ή πιο απλά, low budget παιχνίδια βασισμένα σε applications- θα συνεχίσει να διεκδικεί ένα μεγάλο κομμάτι από την αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας.