O Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, καθ. Β. Ασημακόπουλος, βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού της Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια (D.A.R.T).

Οι Dartανιάν του Διαδικτύου

Οι Dartανιάν του Διαδικτύου

Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, καθ. Βασίλης Ασημακόπουλος, βράβευσε πρόσφατα, σε ειδική εκδήλωση σε νεανικό πολυχώρο της Αθήνας, τους νικητές του διαδικτυακού διαγωνισμού για την ψηφιακή ασφάλεια, με τίτλο «Οι Dartανιάν του Διαδικτύου». Ο διαγωνισμός «Οι Dartανιάν του Διαδικτύου», διοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγκεκριμένα από την  «Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια D.A.R.T. (Digital Awareness & Response to Threats) (www.dart.gov.gr)  στο πλαίσιο του ΕΠ ΚτΠ και της «Ψηφιακής Ελλάδας».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε νέους και νέες ηλικίας 13-18 ετών με τη συμμετοχή ενός ενήλικου μέλους της οικογένειάς τους και αποτέλεσε μια δράση Αριστείας της Ψηφιακής Στρατηγικής. Ο Στόχος του διαγωνισμού ήταν:

  • Η εκπαίδευση των νέων αλλά και των μεγαλυτέρων στην ασφαλή χρήση του Διαδικτύου
  • Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των νέων χρηστών του Διαδικτύου και των γονέων τους στα νέα μέσα ΤΠΕ
  • Η συμμετοχή όλης της οικογένειας σε ένα παιχνίδι νέων τεχνολογιών, μέσω του οποίου η οικογένεια θα εξοικειωθεί με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, ώστε όλοι οι πολίτες (μικρότεροι και μεγαλύτεροι) να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ισότιμα και να απολαύσουν με ασφάλεια τα οφέλη της Ψηφιακής Ελλάδας!

Στο διαγωνισμό «Οι Dartανιάν του Διαδικτύου», ο οποίος διήρκεσε 1 μήνα (27/10-27/11/08), έλαβαν  μέρος  νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, σε 2 ηλικιακές κατηγορίες, 13-15 και 16-18 με την επιπλέον συμμετοχή ενός ενήλικου μέλους από την οικογένεια τους. Η συνολική ανταπόκριση στον διαγωνισμό ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς συνολικά υποβλήθηκαν περισσότερες από 500 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Οι συνολικά 6 νικητήριες ομάδες διαγωνιζόμενων στη δράση «Οι Dartανιάν του Διαδικτύου» μοιράστηκαν έπαθλα ύψους 15.000 ευρώ, για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού.

Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dartanian.gr.