Στην έκτακτη ΓΣ στις 3 Αυγούστου 2012, η διοίκηση θα προτείνει μια εντυπωσιακή -για τις μέρες που ζούμε- αύξηση του μετ. κεφαλαίου, κάτι που άλλες εταιρείες δεν τολμούν.

forthnet_novaΤο βαρύ οικονομικό κλίμα των προηγούμενων μηνών σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια είχε αναγκάσει τους βασικούς μετόχους της Forthnet να τηρήσουν στάση αναμονής, αναβάλλοντας την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ωστόσο, η πρόσφατη πρόσκληση σε γενική συνέλευση για τις 3/8/2012 με κύριο θέμα την ΑΜΚ, υποδηλώνει την πεποίθηση των βασικών μετόχων για τη σταθεροποίηση της οικονομικοπολιτικής κατάστασης στη χώρα μας.

Σε μια περίοδο που κυριαρχούν οι φήμες για νέες μεγάλες συγχωνεύσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, η ενίσχυση της ρευστότητας της Forthnet θα την τοποθετήσει σε θέση ισχύος απέναντι σε οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες του techpress.gr αναφέρουν ότι η αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί σίγουρα από τον βασικό μέτοχο (Ντουμπάι) κατά το ποσοστό που του αναλογεί.

Τα κεφάλαια που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα επενδυθούν προκειμένου να ενισχυθεί η αξία της εταιρείας, η οποία μάλιστα παράγει πλέον θετικές χρηματοροές.

Μεταξύ των «μνηστήρων» άλλωστε για το πολύτιμο πακέτο υπηρεσιών-περιεχομένου «Forthnet-Nova» κατά καιρούς έχουν «φωτογραφηθεί» τόσο η HOL, όσο και  η Wind. Ειδικότερα στην περίπτωση της Wind, οι διαπραγματεύσεις και οι επαφές έχουν προχωρήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ζυμώσεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών αργά η γρήγορα θα οδηγήσουν στη δημιουργία του αντίπαλου «δέους» του ΟΤΕ σε επίπεδο Quad Play (σταθερή και κινητή τηλεφωνία, internet και τηλεοπτικό περιεχόμενο).



Διαβάστε αναλυτικά την Πρόσκληση σε ΓΣ της Forthnet


FORTHNET: Πρόσκληση σε ΓΣ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με τον διακριτικό

τίτλο «Forthnet A.E.» (στο εξής η «Εταιρεία»), καλεί, σύμφωνα με το νόμο και το

καταστατικό της εταιρείας, τους Μετόχους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 3η.08.2012,

ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 στην έδρα της Εταιρείας, στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης

(Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, περιοχή Βασιλικά Βουτών).

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, για όλα ή για ορισμένα από τα

θέματα της ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε:

– Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 14η.08.2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 στην

έδρα της Εταιρείας, στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης (Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο

Κρήτης, περιοχή Βασιλικά Βουτών)

– Β’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 27η.08.2012, ημέρα Gευτέρα και ώρα 11.00 στην

έδρα της Εταιρείας, στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης (Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο

Κρήτης, περιοχή Βασιλικά Βουτών).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Θέμα 1ο : Αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της Εταιρείας, με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών (reverse split). Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Δ.Σ. της Εταιρείας.

Θέμα 2ο: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4α του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού.

Θέμα 3ο: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με την καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων και δικαίωμα προεγγραφής.

Θέμα 4ο: Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

Θέμα 5ο: Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί «Μετοχικού Κεφαλαίου» και κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας.

Θέμα 6ο: Διάφορα θέματα -Ανακοινώσεις