H Microsoft θα διαθέσει εντός του φθινοπώρου το Xbox SmartGlass, προσφέροντας στους developers το Xbox SmartGlass Software Development Kit (SDK).


Xbox-Smart-GlassΜε τη διάθεση του Xbox SmartGlass SDK, η Microsoft συνεχίζει να αναπτύσσει τα εργαλεία και τις αναγκαίες υποδομές για να ενισχύσει περαιτέρω τους game developers και entertainment partners προκειμένου αυτοί να δημιουργούν νέες και μοναδικές εμπειρίες που θα κάνουν την ψυχαγωγία πιο «έξυπνη», και ακόμα πιο διαδραστική– ανάμεσα σε όλες τις συσκευές που διαθέτετε.


Τα χαρακτηριστικά του SDK περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
• Xbox SmartGlass Studio. Το Xbox SmartGlass Studio δίνει τη δυνατότητα στους developers να αρχίζουν να δημιουργούν Xbox SmartGlass Activities.
• Xbox SmartGlass JavaScript Library. To JavaScript Library περιέχει ένα σετ από APIs συσκευές, συμβατές σε όλες τις πλατφόρμες.
• Sample Code. Υποδείγματα εφαρμογών που παρέχει στους developers παραδείγματα για το πώς θα δημιουργήσουν Xbox SmartGlass Activity.


Οι developers των παιχνιδιών και ψυχαγωγικών εφαρμογών για το Xbox 360 έχουν πρόσβαση στο SDK: https://developer.xboxlive.com/en-us/xbox/development/downloads/xdks/Documents/SmartGlass/XboxSmartGlass.aspx.


Η δύναμη των companion scenarios αποκτά νέες δυνατότητες με το Xbox SmartGlass, το οποίο αποτελεί μια εφαρμογή για τα Windows 8, Windows Phone και άλλες φορητές συσκευές. Συνδέει με έξυπνο τρόπο τηλέφωνα, H/Y και tablets με την κονσόλα του Xbox 360, και αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο χρόνο. Χρησιμοποιείστε το τηλέφωνο ή το tablet ως κρυφή οθόνη ή ως επιπλέον πληροφορία για να βελτιώσεις τον τρόπο που παίζεις το αγαπημένο σου παιχνίδι.