Η Ericsson συμμετείχε ενεργά στο 7ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ με θέμα τις «Ψηφιακές Επενδύσεις για την Ανταγωνιστικότητα και την Ανάκαμψη».


ericsson-logoΗ Μαρία Μπούρα, Υπεύθυνη Στρατηγικής της Ericsson για την Περιοχή της Μεσογείου επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη ανάδειξης της ευρυζωνικότητας ως στρατηγική προτεραιότητα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και τη μετάβαση σε μια βιώσιμη ανάπτυξη


Η Ericsson Hellas έδωσε δυναμικό παρών με τη συμμετοχή της κ. Μαρίας Μπούρα, Υπεύθυνης Στρατηγικής της Ericsson για την Περιοχή της Μεσογείου, κατά την πρώτη ενότητα του Συνεδρίου στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα την ευρυζωνική καινοτομία για την οικονομική ανάκαμψη. Συγκεκριμένα, η κ. Μπούρα δήλωσε: «Εάν θέλουμε η Ελλάδα να μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, τότε θα πρέπει άμεσα να ανάγουμε την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, εφόσον έχει τη μοναδική δυνατότητα να μεταμορφώσει κυριολεκτικά πλείστους όσους κλάδους της οικονομίας μέσω άμεσων, έμμεσων, αλλά κυρίως μέσω επαγόμενων αποτελεσμάτων. Πλείστες όσες μελέτες καταδεικνύουν τη σύνδεση της ευρυζωνικότητας με την αύξηση του ΑΕΠ (από 1.21% έως 1.38% κατά μέσο όρο) και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (80 νέες θέσεις για κάθε 1.000 νέους ευρυζωνικούς συνδρομητές), ενώ μια πρόσφατη μελέτη της Ericsson βρήκε πως για κάθε διπλασιασμό των ευρυζωνικών ταχυτήτων προκύπτει αύξηση του ΑΕΠ μιας χώρας κατά 0.3%.»


Επιπλέον, πρόσθεσε: «Για την επίτευξη των παραπάνω, εκτός από το εθνικό όραμα και την ξεκάθαρη στρατηγική απαιτείται να υπάρξει συνέχεια, συνέπεια και υπευθυνότητα από την πλευρά των αρχών, ούτως ώστε να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον νομοθετικής, φορολογικής και κανονιστικής σταθερότητας. Μόνον έτσι θα μπορέσει η Ελλάδα να προσελκύσει επενδυτές, οι οποίοι θα συνεισφέρουν στην επίτευξη του εθνικού οράματος και της ευρυζωνικής στρατηγικής της χώρας.»


Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές, εκπρόσωποι επενδυτικών φορέων και τραπεζικών ιδρυμάτων, διευθυντικά στελέχη παρόχων δικτύων και υπηρεσιών, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρυθμιστικών Αρχών, συζήτησαν για βέλτιστες πρακτικές και σύγχρονες λύσεις όσον αφορά την αξιοποίηση των ευρυζωνικών υποδομών σε Ελλάδα και Ευρώπη.