Η MTN επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ericsson στις Υπηρεσίες Διαχείρισης


ericsson-logoΗ ‘MTN’, κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών με παρουσία σε 21 χώρες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή σήμερα, ανακοίνωσε την επέκταση της συμφωνίας για Υπηρεσίες Διαχείρισης με την Ericsson για τις λειτουργίες της στη Γκάνα. Με μερίδιο αγοράς 49%, η ‘ΜΤΝ’ είναι ο πρώτος πάροχος σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Αφρικής. Φέτος σημείωσε ανάπτυξη περίπου 18% εξυπηρετώντας περισσότερους από 10 εκατομμύρια συνδρομητές.


Η συγκεκριμένη ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη επιτυχημένη επέκταση συμφωνίας για Υπηρεσίες Διαχείρισης μεταξύ της Ericsson και της ‘MTN’, που αρχικά υπογράφηκε το 2009 σε συνδυασμό με την πρόοδο του 3G δικτύου της ‘ΜΤΝ’ στη Γκάνα. Σύμφωνα με την επέκταση της συμφωνίας, η Ericsson είναι πλέον υπεύθυνη για τις λειτουργίες του δικτύου, τη συντήρηση και τη βελτιστοποίηση.


Η ‘ΜΤΝ’ θα διατηρήσει την πλήρη κυριότητα του δικτύου και την ευθύνη για τη στρατηγική κατεύθυνση του, ενώ η Ericsson θα διαχειρίζεται τη λειτουργία του δικτύου, τη βελτιστοποίηση και τη συντήρηση των 3G sites της ‘ΜΤΝ’.


Σε παγκόσμιο επίπεδο η Ericsson έχει υπογράψει περισσότερες από 300 συμφωνίες για Υπηρεσίες Διαχείρισης σε περισσότερες από 100 χώρες. Η Ericsson διαχειρίζεται δίκτυα για λογαριασμό των παρόχων που εξυπηρετούν περισσότερους από 850 εκατομμύρια συνδρομητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την συνεργασία της Ericsson, οι πάροχοι μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους μέσω της βελτίωσης της διαθεσιμότητας του δικτύου και της χωρητικότητας, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος λειτουργίας τους. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ανάπτυξης της αγοράς για κινητές υπηρεσίες, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και την εμπειρία του τελικού χρήστη.