Η νέα εφαρμογή των Samsung Smart TVs αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη στον τομέα του περιεχομένου και των υπηρεσιών.


Samsung-skai-tvΗ Samsung Electronics Hellas, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΣΚΑΪ, παρουσίασαν την ειδησεογραφική και ψυχαγωγική εφαρμογή των Samsung Smart TVs, SKAI.gr, σε μία ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους, bloggers, μέλη της κοινότητας της τεχνολογίας και του διαδικτύου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 στο κατάστημα Public, στο The Mall Athens.


Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Public, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αναλυτικότερα τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η συνεργασία, καθώς αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα του περιεχομένου και των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η νέα εφαρμογή παρέχει, μέσα από ένα πολύ φιλικό περιβάλλον χρήσης, την πλούσια ειδησεογραφική θεματολογία του ΣΚΑΪ στην τηλεόραση και το κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί με ευκολία να ενημερωθεί άμεσα και εύκολα.


Ο κ. Γιώργος Τσαούσης, Διευθυντής Τμήματος Εικόνας και Ήχου, Samsung Electronics Hellas, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους της εκδήλωσης, παρουσίασε τη στρατηγική της Samsung που την κατατάσσει στην ηγετική θέση στον τομέα των τηλεοράσεων αλλά και των Smart TVs στην ελληνική αγορά, δηλώνοντας ότι: «Το επίπεδο τεχνολογίας, ποιότητας και σχεδιασμού των Samsung Smart TVs προσδίδουν αξία που εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει ο καταναλωτής. Έχοντας αυτό ως γνώμονα, η συνεργασία των Samsung Electronics Hellas και ΣΚΑΪ προσφέρει στους καταναλωτές μια διαφορετική εμπειρία θέασης μέσα από τις τηλεοράσεις Samsung Smart TV και αποτελεί την αφετηρία συνεργασιών με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς».


Σύμφωνα με τη στρατηγική της Samsung Smart TV, οι επίσημοι συνεργάτες της εταιρείας, οι Πάροχοι περιεχομένου, η διαδικτυακή κοινότητα, οι developers, αλλά και ο τελικός χρήστης/καταναλωτής αποτελούν αναπόσπαστα μέρη για την επίτευξη της σύγκλισης των υπηρεσιών, την παροχή αναβαθμισμένης τηλεοπτικής εμπειρίας, μέσα από την Samsung Smart TV, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος.


Στο πλαίσιο αυτό, η Samsung στοχεύει να εμπλουτίσει το περιεχόμενο των Smart TVs με την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, δίνοντας έμφαση στις video υπηρεσίες.


Από την πλευρά του, ο κ. Alex Hobson, Internet & New Media Director του Ομίλου ΣΚΑΪ, παρουσίασε αναλυτικά την εφαρμογή του ΣΚΑΪ στην Samsung Smart TV, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στον τηλεθεατή να αποκτήσει πρόσβαση στο πλούσιο περιεχόμενο του ΣΚΑΪ, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο κ. Hobson αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΣΚΑΪ με τη Samsung Electronics Hellas, δηλώνοντας ότι: «Η υλοποίηση της εφαρμογής έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΣΚΑΪ για σύγκλιση των μέσων, μέσω εφαρμογών διαδικτύου, οι οποίες πλέον είναι διαθέσιμες σε πολλαπλές οθόνες και συσκευές υπολογιστών, κινητών και τηλεοράσεων. Ο τρόπος ενημέρωσης του κοινού έχει διαφοροποιηθεί, αφού πολλοί χρήστες επιλέγουν να λαμβάνουν τις ειδήσεις του ΣΚΑΪ μέσω υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, εφαρμογές που είναι επίσης διαθέσιμες στην Samsung Smart TV. Επίσης, η διάχυση του διαδικτύου σε οικιακά προϊόντα ψυχαγωγίας αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για προβολή του περιεχομένου του Ομίλου ΣΚΑΪ, κυρίως προς εκείνους τους θεατές που επιθυμούν να βλέπουν εκπομπές σε μορφή αρχείου on demand, όπως για παράδειγμα τα δελτία ειδήσεων, την πρόγνωση του καιρού, τα ντοκιμαντέρ ή τις εκπομπές μαγειρικής».


Η εφαρμογή SKAI.gr είναι διαθέσιμη στην κατηγορία Information από το Application store της Samsung Smart TV.