Nokia N97: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται
8 Δεκεμβρίου, 2008Μέσα σε έναν καταιγισμό από νέες κυκλοφορίες smartphones, η Φιλανδική εταιρεία ανακοινώνει το δεύτερο κινητό της με οθόνη αφής, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια: “απόλυτη συσκευή”!
Κινητό, laptop, media player ή GPS; Όλα σε ένα, απαντά το N97 και “ποζάρει” περήφανο με συρόμενη οθόνη αφής, πληκτρολόγιο QWERTY, GPS, κάμερα 5MP και “παραμετροποιήσιμη” αρχική οθόνη – ένας πραγματικός υπολογιστής πολυμέσων.
Η Nokia παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα σήμερα (8/12) στο Ζάππειο, τη συσκευή Nokia N97, τον πιο προηγμένο υπολογιστή πολυμέσων σε όλον κόσμο, ο οποίος θα μεταμορφώσει τον τρόπο που οι άνθρωποι συνδέονται στο διαδίκτυο και μεταξύ τους. Σχεδιασμένο για τις ανάγκες των καταναλωτών που κατέχουν τον κόσμο του διαδικτύου, το Nokia N97 συνδυάζει μία μεγάλη οθόνη αφής 3.5” με ένα πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY παρέχοντας πάντα ένα «ανοιχτό» παράθυρο των αγαπημένων διαδικτυακών κοινοτήτων και προορισμών. Η κορυφαία συσκευή Nokia της σειράς NSeries προσφέρει τεχνολογία αιχμής – συμπεριλαμβάνει πολλαπλούς αισθητήρες, μνήμη, ισχύ και ταχύτητες σύνδεσης – ώστε οι καταναλωτές να δημιουργήσουν ένα προσωπικό διαδίκτυο και να μοιραστούν την «κοινωνική τους τοποθεσία».
Από τον υπολογιστή στον φορητό υπολογιστή και τώρα στην τσέπης σας, το Nokia N97 είναι ο πιο ισχυρός υπολογιστής πολυμέσων, « δήλωσε ο Jonas Geust, Vice President, heading Nokia Nseries. «Μαζί με τις υπηρεσίες Ovi που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο υπολογιστής πολυμέσων Nokia N97 προσαρμόζεται στον κόσμο μας, και μας βοηθάει να μένουμε συνδεδεμένοι με ανθρώπους και πράγματα πολύ σημαντικά για εμάς. Με το Nokia N97, η σειρά Nseries ηγείται της ανάθεσης να μετατρέψει το «Διαδίκτυο» στο «δικό» σας Διαδίκτυο.
Ανακαλύπτοντας την κοινωνική σας τοποθεσία
Το Nokia N97 παρουσιάζει την έννοια του “κοινωνικής τοποθεσίας”. Με ενσωματωμένους αισθητήρες A-GPS και ηλεκτρονική πυξίδα, το Nokia Ν97 καταλαβαίνει που βρίσκεται. Το Nokia N97 ευκολύνει τη διαδικασία ενημέρωσης των διαδικτυακών κοινοτήτων αυτόματα με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα σε εγκεκριμένους φίλους σας να αναβαθμίσουν το «status» τους και να μοιραστούν την «κοινωνική τοποθεσία τους» καθώς επίσης φωτογραφίες και βίντεο.
Widescreen – Διαδίκτυο και διασκέδαση
Η οθόνη του υπολογιστή πολυμέσων Nokia N97 προβάλει ανθρώπους, περιεχόμενο και μέσα που αξίζουν περισσότερο. Φίλοι, Διαδικτυακές κοινότητες και νέα είναι διαθέσιμα απλά αγγίζοντας την αρχική οθόνη. Η οθόνη αναλογίας 16:9 και ανάλυσης 640×360 pixels, μπορεί να προσαρμοστεί στην προσωπικότητα του κατόχου με συχνές ενημερώσεις των widsets, αγαπημένων διαδικτυακών υπηρεσιών και των διαδικτυακών κοινοτήτων. Το Nokia N97 είναι κατάλληλο για πλοήγηση στο διαδίκτυο, αναπαραγωγή βίντεο Flash ή για να παίζετε παιχνίδια.
Το Nokia N97 έχει χωρητικότητα έως 48GB, συμπεριλαμβάνοντας την εσωτερική μνήμη των 32GB και την επεκτάσιμη μνήμη με κάρτες microSD μέχρι 16GB για μουσική, πολυμέσα και πολλά ακόμη. Το Nokia N97 διαθέτει κάμερα 5 megapixel με υψηλής ποιότητας οπτικά μέρη Carl Zeiss, εγγραφή βίντεο 16:9 σε ποιότητα DVD, και υποστήριξη για υπηρεσίες όπως το Share on Ovi για να μοιράζεστε άμεσα μέσω HSDPA και WLAN.
Το Nokia N97 αναμένεται στην αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε την ανταπόκρισή μας από την Βαρκελώνη και το Nokia World 2008, όπου και έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα του N97.






















