Η Microsoft Ελλάς ανακοινώνει αλλαγές σε καίριες διοικητικές θέσεις με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εσωτερικής οργάνωσης της εταιρίας.

DARDAΣυγκεκριμένα, ο κ. Patrick Malone αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθυντή Marketing και Operations, η κα Ελένη Ραχανιώτου είναι η νέα Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, ενώ η θέση του Γενικού Διευθυντή του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft Ελλάς ανατίθεται στον κ. Φώτη Δραγανίδη. Επιπλέον, η κα Τινίτα Γεωργαντζή αναλαμβάνει τη Διεύθυνση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Εμπειρίας Πελατών (Customer & Partner Experience), ενώ ο κ. Μάριος Ίσαρης είναι ο νέος Marketing Manager των προϊόντων Windows Business Group.


Αξίζει να σημειωθεί πως εντός του 2011 τρία ακόμα στελέχη της Microsoft Ελλάς διεύρυναν το ρόλο τους, με την κα Δήμητρα Ντάρδα να έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Πωλήσεων και Συνεργατών Καταναλωτικών / Retail Προϊόντων, στο νεοσύστατο τμήμα Consumer Channel Group (CCG), στο οποίο η εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε παγκόσμιο επίπεδο, την κα Λία Κομνηνού να εκτελεί πλέον καθήκοντα Διευθύντριας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και την κα Ματίνα Χατζηπαύλου να αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού.


Πιο αναλυτικά, ο κ. Patrick Malone, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Διευθυντή Marketing και Operations, θέση την οποία μέχρι πρότινος κατείχε ο κ. Κωνσταντίνος Λουκάς, θα είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής marketing, καθώς και την ευθύνη της επιχειρησιακής οργάνωσης της Microsoft Ελλάς. Ο κ. Malone εργάζεται στη Microsoft Ελλάς από το 2005, αρχικά ως Senior Developer Evangelist και στη συνέχεια ως Architect Evangelist, ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια κατείχε τις θέσεις του Διευθυντή Τεχνολογίας και Γενικού Διευθυντή του Κέντρου Καινοτομίας. Ο Patrick Malone είναι κάτοχος πτυχίου BSc in Software Engineering από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, καθώς και MBA από το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).


Η κα Δήμητρα Ντάρδα ηγείται της νεοσύστατης Διεύθυνσης Consumer Channel Group, η οποία δημιουργήθηκε για τον αποτελεσματικότερο και πιο συντονισμένο σχεδιασμό της εταιρικής στρατηγικής σε επίπεδο καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και της διάθεσής τους μέσω των αντίστοιχων καναλιών. Σημειώνεται ότι στη νέα διεύθυνση ενσωματώνονται τα τμήματα ΟΕΜ Συνεργατών και Διανομής, Retail Sales & Marketing και Mobile Operators Channels. Από το νέο της ρόλο, η κα Ντάρδα θα ενορχηστρώσει και θα υποστηρίξει ενεργά τη σταθερή προσπάθεια της εταιρίας να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις ανάγκες του καταναλωτή μέσω των συνεργατών της, αξιοποιώντας την πολυεπίπεδη γνώση του κλάδου που έχει. Σημειώνεται ότι από το 2007 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Small & Midmarket Solutions and Partners (Μικρών και Μεσαίων Λύσεων και Συνεργατών) της Microsoft Ελλάς, ενώ έχει πολυετή εμπειρία στον κλάδο, κατέχοντας ανώτατες διοικητικές θέσεις σε εταιρίες όπως η Oracle Hellas και Sony Ericsson Mobile Communications Hellas. Η Δήμητρα Ντάρδα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Executive MBA).


Στη θέση της Διευθύντριας Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, τοποθετείται η κα Ελένη Ραχανιώτου, κατόπιν της εσωτερικής μετακίνησης του κ. Patrick Malone. Από το νέο της ρόλο θα έχει την ευθύνη της στρατηγικής της εταιρίας σε θέματα τεχνολογίας, καθώς και της προώθησης των νέων τεχνολογιών στην αγορά, με έμφαση στην προσέγγιση των εξειδικευμένων κοινών και κυρίως των στελεχών πληροφορικής. Η κα Ραχανιώτου εντάχτηκε στη Microsoft Ελλάς το 2007 στη θέση της Developer Programs Marketing Manager, ενώ τα 3 τελευταία χρόνια εκτελούσε καθήκοντα Solution Partners Manager, ως υπεύθυνη των System Integrators στην ελληνική αγορά. Σημειώνεται ότι πριν την ένταξή της στη Microsoft Ελλάς είχε εργαστεί στην M-Data SA και Borland Software Corporation, ενώ έχει πτυχίο Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Η κα Ματίνα Χατζηπαύλου, έχοντας αναλάβει τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Microsoft Ελλάς, έχει υπό την ευθύνη της την ανάπτυξη των λειτουργιών της διοίκησης ανθρώπινων πόρων, καθώς και την ευρύτερη στρατηγική διαχείρισης των ανθρώπων της, σε άρρηκτη ενότητα με τη συνολική επιχειρησιακή στρατηγική της εταιρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η κα Χατζηπαύλου ξεκίνησε την πορεία της στη Microsoft Ελλάς το 2005 ως HR Business Partner, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί στις εταιρίες Lavipharm και Watson Wyatt. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα του Human Resources από το Midddlesex University, UK.


Ο κ. Μάριος Ίσαρης αναλαμβάνοντας τη θέση του Marketing Manager των προϊόντων Windows Business Group, θα είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής marketing στην ελληνική αγορά σχετικά με τα προϊόντα Windows, τόσο σε επίπεδο εμπορικών συνεργασιών όσο και σε επίπεδο προώθησης στον καταναλωτή. Πριν την ένταξη του στη Microsoft Ελλάς, ο κ. Ίσαρης εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρίες όπως η Vodafone Ελλάς και η Procter & Gable, περνώντας από διάφορες θέσεις marketing και πωλήσεων. Ο κ. Ίσαρης κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Η κα Λία Κομνηνού από τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Microsoft Ελλάς, έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του συνολικού προγράμματος εταιρικής και προϊοντικής επικοινωνίας, τόσο σε εμπορικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Δημοσίων Σχέσεων. Η κα Κομνηνού είχε μέχρι πρόσφατα την ευθύνη για τη διαχείριση και την ενίσχυση των πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας, ενώ παλαιότερα ηγούνταν της Διεύθυνσης Marketing Communications της Microsoft Ελλάς για τέσσερα χρόνια. Σημειώνεται ότι έχει μια μακρά πορεία 14 ετών σε πολυεθνικές Διαφημιστικές Εταιρίες, όπως η McCann-Erickson, η Lintas, η ΓΝΩΜΗ FCB και άλλες, όπου ήταν υπεύθυνη για τον στρατηγικό σχεδιασμό της επικοινωνίας εγχώριων και ξένων πελατών. Είναι απόφοιτος του Wellesley College της Μασαχουσέτης όπου σπούδασε Ψυχολογία, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στη συνέχεια εργάστηκε για ενάμιση χρόνο στη Βοστώνη στο αντικείμενό της.


Η κα Τινίτα Γεωργαντζή εντάσσεται στο στελεχιακό δυναμικό της Microsoft Ελλάς, αναλαμβάνοντας τη Διεύθυνση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Εμπειρίας Πελατών (Customer & Partner Experience). Από την εν λόγω θέση έχει την ευθύνη για την επίβλεψη των δράσεων της εταιρίας, την παροχή σχετικής καθοδήγησης και την ανάπτυξη νέων πρακτικών με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών του διευρυμένου δικτύου συνεργατών και πελατών της Microsoft Ελλάς. Ταυτόχρονα αναλαμβάνει τη διαχείριση και προώθηση των δράσεων κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας. Η κα Γεωργαντζή προέρχεται από το χώρο του Marketing με πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών σε πολυεθνικές όπως οι Wind Hellas, Vodafone Group και Orange-France Telecom. Πιο πρόσφατα ασκούσε καθήκοντα Marketing Director στη Χρυσή Ευκαιρία. Είναι κάτοχος BSc Economics από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και ΜΑ Corporate Strategy and Governance από το Πανεπιστήμιο του Nottingham.


Ο κ. Φώτης Δραγανίδης, ως Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft Ελλάς, θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο κ. Malone, θα έχει πλέον υπό την ευθύνη του την ανάπτυξη και την καθολική επίβλεψη της εφαρμογής της στρατηγικής του Κέντρου Καινοτομίας, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει τη χάραξη της συνολικής στρατηγικής και των συνεργασιών, καθώς επίσης και τις σχέσεις με την κοινότητα των startup. Σημειώνεται ότι ο κ. Δραγανίδης εντάχτηκε στο στελεχιακό δυναμικό της Microsoft Ελλάς πριν 10 χρόνια ως Academic Programs Manager, ενώ αργότερα ανέλαβε και τη θέση Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών Κέντρο Καινοτομίας. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ακαδημαϊκού Τομέα της εταιρίας, θέση την οποία θα συνεχίσει να διατηρεί παράλληλα με τα νέα του καθήκοντα.