Η LG Electronics ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δέλτα, στον τομέα Ηλεκτρολογίας – Μηχανολογίας.

iek-delta-lgΗ εν λόγω συνεργασία εγκαινιάστηκε στις 25 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Δέλτα και χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό και από τις δύο πλευρές αποδεικνύοντας την έμπρακτη και ουσιαστική συμβολή της LG Electronics στην εκπαίδευση των σπουδαστών του ΙΕΚ.

Συγκεκριμένα, το νέο εργαστήριο που υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία LG Electronics – ΙΕΚ Δέλτα εγκαινιάστηκε την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Δέλτα, με πολλούς προσκεκλημένους από τον επιχειρηματικό χώρο, συνεργάτες των δύο εταιρειών και σπουδαστές του ΙΕΚ, καθώς και εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον πλήρη εξοπλισμό του εργαστηρίου, αλλά και να ενημερωθούν για τα μελλοντικά σχέδια διεύρυνσης της συνεργασίας LG Electronics – ΙΕΚ Δέλτα.

Ειδικότερα, η LG Electronics ανέλαβε τον πλήρη εξοπλισμό του νέου εργαστηρίου του τομέα Μηχανολογίας – Ηλεκτρολογίας του ΙΕΚ Δέλτα, διαθέτοντας για το σκοπό αυτό λευκές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, στεγνωτήρια, φούρνους και κλιματιστικά) για την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών. Στις συσκευές LG Electronics θα εφαρμόζεται πλέον στην πράξη η θεωρητική κατάρτιση υψηλού επιπέδου που το ΙΕΚ Δέλτα – χάρη στην πολυετή και καθοριστική παρουσία του στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα – εγγυάται.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν οι κ.κ. Γιάννης Γρανίτσας, Αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α, Αρτέμης Σελμπέσης, Αντιπρόεδρος της LG Electronics Ελλάς και Κώστας Καρανταλής, Πρόεδρος του ΙΕΚ Δέλτα. Ο κ. Σελμπέσης δήλωσε: «Η LG Electronics βρίσκεται πάντοτε κοντά στους νέους, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και το μέλλον τους. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτήν τη συνεργασία με το ΙΕΚ Δέλτα γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλλουμε στην καλλιέργεια του πιο πολύτιμου κεφαλαίου μας, αυτό της νέας γενιάς. Δεσμευόμαστε μάλιστα, ότι αυτή η συνεργασία, που περιλαμβάνει επίσης σειρά σεμιναρίων, πρόσβαση στο τεχνικό portal της LG Electronics, πρακτική εξάσκηση και κυρίως δυνατότητα σταδιοδρομίας μετά το πέρας της φοίτησής τους, αποτελεί μόνο την αρχή. Θα ακολουθήσει διεύρυνση της συνεργασίας στον κλάδο των μαύρων συσκευών (τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα) και όχι μόνο». Ο κύριος Καρανταλής «καλωσορίζοντας» την LG Electronics στα ΙΕΚ Δέλτα τόνισε τα οφέλη που εξασφαλίζει για τους σπουδαστές του ΙΕΚ αυτή η συνεργασία, η οποία, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά «θα έχει συνέχεια και μάλιστα εξίσου επιτυχημένη σε όποια άλλη κατηγορία τεχνολογίας επεκταθεί, όπως στα συστήματα Εικόνας & Ήχου, Κινητής Τηλεφωνίας κ.α. Η εκπαίδευση στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ βασίζεται παραδοσιακά στην πρακτική άσκηση με το σύστημα job simulation. Η τεχνογνωσία, που πρόθυμα θα μεταδώσει η LG μέσα από τα projects είναι σημαντική για την ανάπτυξη των επαγγελματικών προσόντων των σπουδαστών ».

Η συνεργασία LG ElectronicsIEK Δέλτα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την πίστη και την έμπρακτη στήριξη της LG στην εκπαίδευση αλλά και στη νέα γενιά. Η LG Electronics, υλοποιώντας σειρά ενεργειών, επιλέγει και κατορθώνει να βρίσκεται κοντά στους νέους, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους όσο και στα πρώτα βήματα του επαγγελματικού τους  στίβου. Επενδύει σε αυτούς και τις δυνατότητές τους, παρέχοντάς την ευκαιρία να εργαστούν σε αυτήν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κοντά σε μία εταιρεία αξιόπιστη, δυναμική και εξελισσόμενη επιβεβαιώνοντας το λογότυπό της «Life’s Good» για να κάνει καλύτερη και ομορφότερη τη ζωή όλων.