Η συνεργασία των δύο εταιρειών έχει οδηγήσει στην παρουσίαση συσκευών με στυλ και το κινητό τηλέφωνο PRADA phone by LG 3.0 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2012.

PRADA & LG Nov24thΗ PRADA και η LG Electronics (LG) ανανεώνουν την αποκλειστική τους συνεργασία για τα κινητά τηλέφωνα, υπογράφοντας σχετική συμφωνία σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σεούλ, στην Κορέα. Επενδύοντας περαιτέρω στην ήδη εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία, οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν το τρίτο κινητό τηλέφωνο PRADA phone by LG 3.0, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά στις αρχές του 2012.


Ως μέρος αυτής της σύμπραξης, η LG θα αποτελεί τον αποκλειστικό συνεργάτη της PRADA στα κινητά τηλέφωνα. Η συνεργασία, που εγκαινιάστηκε το 2006 και οδήγησε στη δημιουργία δύο πολυτελών και εντυπωσιακών κινητών τηλεφώνων, τα οποία παρουσιάστηκαν αντίστοιχα το 2007 και 2008, επικεντρώνεται στα κύρια χαρακτηριστικά ενός smartphone, όπως το λογισμικό και το περιβάλλον χρήσης (user interface), αλλά και τη σχεδίαση και τη συσκευασία.


«Η συνεργασία ανάμεσα στην Prada και την LG χαρακτηριζόταν πάντα από μία καινοτόμο προσέγγιση και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στο στυλ, τη σχεδίαση και την επαναστατική τεχνολογία», δήλωσε ο κ. Patrizio Bertelli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PRADA. «Οι συγκεκριμένες αξίες αποτελούν κοινό τόπο και για τις δύο εταιρείες, που πάντα προβλέπουν, και συχνά, θέτουν τα πρότυπα και τις τάσεις σε πολλούς τομείς. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεργαζόμαστε και πάλι με την LG, στην ανάπτυξη της πιο πρόσφατης δημιουργίας μας για την αγορά της κινητής επικοινωνίας».


«Η επιχειρηματική μας σχέση με την PRADA είναι μοναδική στη μακροβιότητα και την επιτυχία της, κάτι το οποίο καμία άλλη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων και fashion brand δεν είναι σε θέση να αντιγράψουν», δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company και συμπλήρωσε: «Έχοντας ήδη παρουσιάσει επιτυχώς δύο κινητά τηλέφωνα PRADA phone by LG, ανυπομονούμε για την περαιτέρω συνεργασία μας με στόχο την ανάπτυξη πολυτελών συσκευών που αντιπροσωπεύουν το εκλεπτυσμένο στυλ».


Το πρώτο κινητό τηλέφωνο PRADA phone by LG 1.0, ένα επαναστατικό μοντέλο στην κατηγορία των fashion συσκευών κινητής τηλεφωνίας, σημείωσε τεράστια επιτυχία με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις ένα εκατομμύριο μονάδες. Αυτό το πολυτελές κινητό τηλέφωνο, συνδύαζε τεχνολογία αιχμής με σχεδιασμό ανώτερου στυλ. Ως αποδεικτικό στοιχείο της σημαντικότητάς του για την ιστορία του design, το πρώτο κινητό τηλέφωνο PRADA phone by LG 1.0 αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMa) στη Νέα Υόρκη και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (MoCa) στη Σαγκάη.


Τα κινητά τηλέφωνα PRADA phone by LG υπήρξαν επαναστατικά ως προς την τεχνολογία που προσέφεραν στους χρήστες. Το PRADA phone by LG 1.0, ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής παγκοσμίως, και το δεύτερο μοντέλο της σειράς, παρείχε μία πρωτοποριακή εμπειρία κινητής επικοινωνίας, χάρη στο μοναδικό του ρολόι με τεχνολογία Link, που επέτρεπε την εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες caller ID, τα μηνύματα SMS, το ιστορικό κλήσεων, το φραγμό κλήσεων και την ειδοποίηση ξυπνητηριού διπλής κατεύθυνσης.