Η Ericsson ανακοίνωσε συμφωνία με την Providence Equity Partners, την LLC και την Warburg Pincus για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Telcordia.


ericssonΜία από τις κύριες προκλήσεις των παρόχων είναι ο χειρισμός της αύξησης σε κινητή και σταθερή ευρυζωνική κίνηση δεδομένων, καθώς και τα νέα είδη των συνδεδεμένων συσκευών, των υπηρεσιών και των εφαρμογών αλλά και οι υψηλές προσδοκίες σχετικά με την εμπειρία χρήστη με ταυτόχρονη αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων.


Οι OSS και BSS είναι σημαντικοί τομείς για την ανταπόκριση σε αυτή την πρόκληση και την απλοποίηση των διαδικασιών που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις. Λειτουργεί σαν μηχανή κεφαλαιοποίησης της κυκλοφορίας, των υπηρεσιών και των προϊόντων που είναι προς πώληση από τους παρόχους. Συνολικά, τα συστήματα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση εμπειρίας των χρηστών με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.


Οι OSS/BSS αποτελούν αναπτυσσόμενη αγορά καθοδηγούμενη από τη ζήτηση για αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων, καινοτομία και υψηλής ποιότητας εμπειρία χρήστη. Το 2010, η αγορά για την ενσωμάτωση λογισμικού και συστημάτων αποτιμήθηκε σε περίπου 35 δισ. δολάρια και αναμένεται να παρουσιάσει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 6-8% μέχρι το 2013. Επιπλέον, στον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης κινείται και η αγορά outsourced και hosted Υπηρεσιών Διαχείρισης.


«Χτίζοντας» συμπληρωματική ισχύ
Η Ericsson έχει αποδεδειγμένα ιστορικό στην οικοδόμηση, ενσωμάτωση και διαχείριση δικτύων. Το εγκεκριμένο portfolio λογισμικού της Telcordia που καθιστά τα δίκτυα αυτά πιο αποτελεσματικά, επεκτείνει την ηγετική θέση και το αποτύπωμα της Ericsson στο mobile OSS και την καθιστά κορυφαίο προμηθευτή για λύσεις διαχείρισης δικτύου, λογισμικού, υπηρεσιών, διαδικασιών και αποτελεσματικότητας στην αναπτυσσόμενη αγορά του OSS/ BSS.


Επιπλέον, οι δυνατότητες της Ericsson και η ηγετική της θέση στον τομέα των υπηρεσιών και στην ενσωμάτωση δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο θα επιτρέψει στο portfolio OSS/BSS την επέκταση και υποστήριξη περισσότερων παρόχων σε όλο τον κόσμο.


Η συμφωνία αυτή την καθιστά ηγέτη στην Εκπλήρωση Υπηρεσιών, στη Διασφάλιση Υπηρεσιών και στη Βελτίωση Δικτύων, στη χρέωση σε πραγματικό χρόνο και στις σημαντικές δυνατότητες για την ολοκληρωμένη υποστήριξη παρόχων. Ο συνδυασμός θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των παρόχων υπηρεσιών για παροχή κινητής ευρυζωνικότητας και λειτουργικής μετατροπής στους συνδρομητές τους.


Η Telcordia έχει την έδρα της στο Piscataway, στο New Jersey, με έσοδα 739 εκατ. δολάρια κατά το τελευταίο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου του 2011 και απασχολεί περισσότερους από 2.600 ανθρώπους.
Η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθη έγκριση των αρμοδίων αρχών και εκτιμάται ότι θα παρέχει αύξηση κερδών στην Ericsson ανά μετοχή εντός 12 μηνών μετά το κλείσιμο.