H Sony παρουσίασε τη νέα φορητή παιχνιδομηχανή της, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία τα επόμενα Χριστούγεννα.


sony playstation vitaΗ τιμή του νέου Playstation Vita αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 249 και 299 ευρώ με 3G στην Ευρώπη. To Playstation Vita θα έχει αισθητήρες κίνησης σε έξι κατευθύνσεις ώστε ο χειρισμός των παιχνιδιών να γίνεται με την κίνηση της συσκευής και GPS. Μπροστά κυριαρχεί η οθόνη αφής και πίσω ένα multitouch pad για την κίνηση των χαρακτήρων. To PSVita έχει επίσης δύο παραδοσιακά αναλογικά χειριστήρια όμως, η οθόνη πολλαπλής αφής επιτρέπει νέους τρόπους χειρισμού των παιχνιδιών με νέους τρόπους κίνησης των δαχτύλων σαν να είχαν μπροστά τους οι παίκτες το αντικείμενο που χειρίζονται στο παιχνίδι: touch, grab, trace, push και pull.


Το PSVita θα κυκλοφορήσει εκτός από Wi-Fi θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με 3G για να στηρίξει την κοινωνική δικτύωση και τα download. Η συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi και 3G θα επιτρέψει και την εναλλαγή παιχνιδομηχανής -ο παίκτης θα μπορεί να παίζει στο PS Vita εν κινήσει και στο σπίτι να συνεχίζει το ίδιο παιχνίδι στο Playstation 3. Μάλιστα, παρουσίασε τους πρώτους τίτλους που θα υποστηρίζουν την λειτουργικότητα αυτή: Ruin, wipEout, ModNation Racers, Reality Fighter, Super Stardust Delta, Sound Shapes, Hot Shots Golf, Hustle Kings και άλλα.


Η οθόνη του θα έχει διαγώνιο πέντε ίντσες, και θα είναι τεχνολογίας OLED. Νέες λειτουργίες έχουν προστεθεί στο PSVita, όπως η LiveArea που παραπέμπει στο Playstation Network με λεπτομέρειες για κάθε παιχνίδι, το near που εμφανίζει άλλους παρακείμενους παίκτες, το Party με το οποίο οι χρήστες PSVita μιλούν ή ανταλλάσσουν μηνύματα όταν παίζουν παιχνίδια ή σερφάρουν στο Ίντερνετ και το Welcome Park.