Η Microsoft και η Skype Global ανακοίνωσαν την εξαγορά της Skype από τη Microsoft, για το ποσό των 8,5 δις δολαρίων.


skype microsoftΗ εξαγορά θα ενισχύσει την επικοινωνία με video και ήχο σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας οφέλη σε καταναλωτές και επιχειρηματικούς χρήστες, καθώς και σημαντικές επιχειρηματικές δυνατότητες. Η εν λόγω συνεργασία αφενός θα ενδυναμώσει την παρουσία της κορυφαίας εταιρίας Skype, καθώς και την ανάπτυξη της διαδικτυακής της πλατφόρμας, ενώ θα ενισχύσει τη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει η Microsoft σε επίπεδο επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο.


Διαθέτοντας 170 εκατομμύρια συνδεδεμένους χρήστες και πάνω από 207 δισεκατομμύρια λεπτά συνδιαλέξεων με video και ήχο το 2010, η εταιρία Skype είναι πρωτοπόρος στην επικοινωνία, συνδέοντας μεταξύ τους φίλους, οικογένειες και συνεργάτες παγκοσμίως. Η Microsoft επενδύει σταθερά στην επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μέσα από διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Lync, Outlook, Messenger, Hotmail και Xbox Live.
Η Skype θα υποστηρίζει προϊόντα της Microsoft, όπως το Xbox και το Kinect, τα Windows Phone, καθώς και μια μεγάλη σειρά προϊόντων των Windows, ενώ η Microsoft θα συνδέει τους χρήστες της Skype με το Lync, το Outlook, το Xbox Live και άλλες κοινότητες. Η Microsoft θα συνεχίσει να επενδύει και να υποστηρίζει τους πελάτες της Skype που δεν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα προϊόντων της Microsoft.


«Το Skype αποτελεί μια υπηρεσία φαινόμενο που αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο Steve Ballmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Corp. «Μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον της επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου οι άνθρωποι να επικοινωνούν εύκολα με την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τους πελάτες τους και τους συνεργάτες τους, οπουδήποτε και εάν βρίσκονται ανά την υφήλιο».


Το Skype θα αποτελέσει ένα νέο τμήμα της Microsoft, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skype, Tony Bates θα αποκτήσει τον τίτλο του προέδρου του Microsoft Skype Division και θα αναφέρεται απευθείας στον Steve Ballmer.


Ballmer και Bates δίνουν τα χέρια

Ballmer και Bates δίνουν τα χέρια

«Η Microsoft και η Skype μοιράζονται το ίδιο όραμα να προσφέρουν καινοτόμο λογισμικό και προϊόντα στους πελάτες τους», δήλωσε ο Tony Bates. «Μαζί, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε γρηγορότερα το στόχο της Skype να διευρύνει την παγκόσμια κοινότητα και να εισάγει καινούργιους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας», τόνισε ο Bates. «Ο Tony Bates, έχοντας αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες, θα ενδυναμώσει την ηγετική ομάδα της Microsoft. Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τους ταλαντούχους ανθρώπους της Skype να μεταφέρουν στη Microsoft τις ιδέες και την εμπειρία τους», είπε ο Ballmer.


Με έτος ίδρυσης το 2003, η Skype εξαγοράστηκε το Σεπτέμβριο του 2005 από την eBay και στη συνέχεια, το Νοέμβριο του 2009, εξαγοράστηκε από έναν επενδυτικό όμιλο, με επικεφαλής τη Silver Lake. Υπό την ηγεσία της Silver Lake, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, η Skype κατέγραψε εντυπωσιακή πρόοδο, αυξάνοντας τα λεπτά τηλεφωνικών κλήσεων μηνιαίως κατά 150%, αναπτύσσοντας νέες πηγές εσόδων και στρατηγικές συνεργασίες, αποκτώντας τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για το peer-to-peer δίκτυό της και συνθέτοντας μια εξαιρετική ομάδα ανώτατης διοίκησης.


Η εξαγορά υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και λοιπούς συνήθεις όρους για την ολοκλήρωσή της. Τα εμπλεκόμενα μέρη ελπίζουν να λάβουν όλες τις απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.