Σύμφωνα με τους ανώνυμους χάκερς που δρουν προς όφελος του WikiLeaks, οι επιθέσεις τους θα συνεχιστούν.


WikileaksΟ Coldblood, ανώνυμο μέλος ομάδας χάκερς, δήλωσε: «Ολοένα και περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου κατεβάζουν το ισχυρό μας πρόγραμμα botnet, που μας επιτρέπει να αξιοποιούμε τους υπολογιστές τους στις επιθέσεις μας», είπε στο BBC ο Coldblood, που αποκάλυψε ότι η επιχείρηση αυτή έχει λάβει την κωδική ονομασία Operation Payback (Επιχείρηση Εκδίκηση).


Η εταιρία πιστωτικών καρτών Visa έγινε το τελευταίο θύμα τέτοιας επίθεσης, μετά την Mastercard. Τα sites των δύο εταιριών βγήκαν έτσι εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Και οι δύο εταιρίες δέχθηκαν επιθέσεις Denial of Service (DDoS), με βομβαρδισμό των ιστοσελίδων τους με αιτήσεις, τις οποίες αδυνατούν να διαχειρισθούν, προκαλώντας κατάρρευση της ιστοσελίδας.


Η ομάδα των χάκερς ανακοίνωσε ότι στράφηκε επίσης και κατά της ιστοσελίδας της Σουηδής εισαγγελέως στην υπόθεση Ασάνζ, ενώ μέλη της ομάδας δεσμεύθηκαν να επιτεθούν εναντίον κάθε εταιρίας ή φυσικού προσώπου «με πολιτική κατά της WikiLeaks». Η εταιρία μεταφοράς χρηματικών ποσών μέσω Διαδικτύου Paypal ανακοίνωσε και αυτή ότι έγινε στόχος επιθέσεων, λόγω της απόφασής της να διακόψει την δυνατότητα των χρηστών να προσφέρουν χρηματικές δωρεές στην WikiLeaks.


Στόχος επιθέσεων έγινε και η ελβετική τράπεζα PostFinance, που έκλεισε τον τραπεζικό λογαριασμό του ιδρυτή της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ. Η τράπεζα υποστήριξε ότι ο κ. Ασάνζ είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία για να ανοίξει το λογαριασμό του.


«Οι ιστοσελίδες που υπέκυψαν στις κυβερνητικές πιέσεις θα γίνουν στόχοι των επιθέσεών μας. Η οργάνωσή μας διαφώνησε κάθετα με κάθε προσπάθεια λογοκρισίας και καταπάτησης της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο. Η WikiLeaks ξεπέρασε κατά πολύ το απλό αποθετήριο τηλεγραφημάτων από διαρροές για να καταστεί πεδίο μάχης μεταξύ του λαού και της κυβέρνησης. Σκοπός μας δεν είναι να καταστρέψουμε τις εταιρίες, στις οποίες επιτιθέμεθα, αλλά να τις αφυπνίσουμε», είπε ο Coldbood.