Η HP ανακοινώνει την εκλογή του Leo Apotheker στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της εταιρείας.


hp logo 2010Ο κύριος Apotheker, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην SAP, θα συμμετέχει επίσης και στο Διοικητικό Συμβούλιο της HP. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της HP εξέλεξε τον Ray Lane, Managing Partner στην Kleiner Perkins Caufield & Byers, ως νέο μέλος του, στη θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου. Και τα δυο στελέχη αναλαμβάνουν επίσημα τα καθήκοντα τους από την 1η Νοεμβρίου 2010.


Ο Leo Apotheker εργάστηκε στην SAP για πάνω από 20 χρόνια, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στο να αναδειχθεί η SAP στον μεγαλύτερο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού στον κόσμο. Ο κύριος Apotheker συνέβαλε στην ανάπτυξη και υλοποίηση των σημαντικότερων αλλαγών στην ιστορία της SAP. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, συνέβαλε στην αλλαγή των πλατφoρμών τεχνολογίας και Έρευνας & Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα διεύρυνε το επιχειρηματικό μοντέλο της SAP, καθώς και την πελατειακή βάση της εταιρείας. Επίσης, ο κύριος Apotheker βοήθησε τη SAP να σημειώσει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης εσόδων από πωλήσεις λογισμικού για 18 διαδοχικά τρίμηνα, κατά την περίοδο μεταξύ του 2004 και του 2009.


Ο Ray Lane έχει καταλάβει θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια περισσότερων από 20 εισηγμένων και ιδιωτικών εταιρειών, ενώ εργάζεται για την Kleiner Perkins από το 2000. Προηγουμένως, κατείχε τη θέση του Προέδρου και Chief Operating Officer της Oracle Corporation. Στο παρελθόν έχει εργαστεί και για τις εταιρείες Booz Allen Hamilton, EDS και IBM.


Ο Leo Apotheker θα αντικαταστήσει την Cathie Lesjak, η οποία ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, τον Αύγουστο του 2010. Η Cathie Lesjak, η οποία ασκεί καθήκοντα Οικονομικής Διευθύντριας από τον Ιανουάριο του 2007, παραμένει στη θέση της και συνεχίζει να αποτελεί μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Εταιρείας.