Λύση φέρεται να επήλθε στο μίνι σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην διευθυντή της Hewlett-Packard, Μαρκ Χερντ, προς τη συμβασιούχο Τζόντι Φίσερ.


hp logo 2010Ο πρώην γενικός διευθυντής της Hewlett-Packard Μαρκ Χερντ ήλθε σε φιλικό διακανονισμό με την συμβασιούχο Τζόντι Φίσερ, που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε η ενδιαφερόμενη χθες.


«Επέλυσα εξωδικαστικά την αγωγή μου με τον Μαρκ. Είμαι κατάπληκτη και λυπημένη που ο Μάρκ Χερντ έχασε τη δουλειά του εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Πρόθεσή μου δεν ήταν αυτό», τονίζει η Φίσερ στο ανακοινωθέν της, χωρίς να προσθέτει τους όρους της συμφωνίας.


«Ο Μαρκ κι εγώ ουδέποτε είχαμε σχέση, ή στενή σεξουαλική σχέση. Τον συνάντησα για πρώτη φορά το 2007 κατά τη συνέντευξη για εργασία συμβασιούχου για την εταιρεία», τονίζει.


«Στην ΗΡ είχα συμβόλαιο για να εργασθώ σε περιστάσεις που σχετίζονταν με σημαντικούς πελάτες, ή σε συνέδρια διευθυντών σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Εκπαιδεύτηκα για τα γεγονότα αυτά, εργάσθηκα σκληρά και εκτιμώ το γεγονός πως εργάσθηκα για την ΗΡ», τονίζει η ίδια, καταλήγοντας: «εύχομαι τα καλύτερα για τον Μάρκ και την οικογένειά του».


Η Ουόλ Στριτ Τζέρναλ τόνισε χθες στην ιστοσελίδα της πως η Φίσερ και ο Χερντ ήλθαν σε φιλικό διακανονισμό την Πέμπτη, την προτεραία της αιφνίδιας παραίτησης του διευθυντή της ΗΡ. Ο Χερντ παραιτήθηκε την Παρασκευή έπειτα από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση της Φίσερ, οι οποίες οδήγησαν σε εσωτερική έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα πως παρόλο που ο διευθυντής δεν παρέβη τον κώδικα παρενόχλησης, ωστόσο διατηρούσε «προσωπική και στενή σχέση» με τη συγκεκριμένη εργαζόμενη, την οποία ώφειλε να έχει καταστήσει γνωστή.


Επιπλέον, αποδείχθηκε πως ο πρώην διευθυντής είχε πραγματοποιήσει έξοδα και είχε παραποιήσει τιμολόγια για να καλύψει τη σχέση του με τη Φίσερ. Ο Χερντ εγκατέλειψε την ΗΡ λαμβάνοντας αποζημίωση και πριμ που ανέρχονται στα 28 εκατ. δολάρια.