LG: Παίρνει τη δεύτερη θέση στις ΗΠΑ από την Samsung
12 Αυγούστου, 2008Η Ν.Κορεάτικη LG Electronics κατόρθωσε να εκτοπίσει την συμπατριώτισσά της, Samsung, από τη δεύτερη θέση των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2008.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Strategy Analytics, τα οποία δημοσιεύθηκαν στους Financial Times, 7 κινητά με οθόνη αφής της LG έδωσαν στην εταιρεία αυτή τη μεγάλη νίκη. Παράλληλα, η Nokia διπλασίασε το μερίδιο αγοράς της στις ΗΠΑ, ενώ η Apple περιορίστηκε μόλις στο 1%.
Στα best seller της για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, συγκαταλέγονται τα Vu και Voyager, τα οποία διατίθενται από την Verizon Wireless, ανταγωνίστρια της AT&T που διανέμει το Apple iPhone στην Αμερική.
Συνολικά στοιχεία
Η αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ αυξήθηκε στο σύνολό της κατά 5,3% σε 41,9 εκατ. πωλήσεις κινητών. Αντίθετα, οι αγορές της Ασίας και Αφρικής ανθούν πολύ περισσότερο, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν τον παγκόσμιο δείκτη της αγοράς κατά 15%, γεγονός που μεταφράζεται σε 297 εκατ. πωλήσεις κινητών σε όλο τον πλανήτη.
Οι ανταγωνιστές
Η LG έλαβε μερίδιο 21% των πωλήσεων κινητών στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, επανακτώντας την δεύτερη θέση που είχε χάσει από την Samsung πριν από δυο χρόνια. Η Motorola, παρόλα τα προβλήματά της, διεύρυνε το μερίδιο των πωλήσεών της στο 25.8%, ενώ η Samsung έπεσε στο 18.6%. Στην τέταρτη θέση και με μερίδιο για πρώτη φορά λίγο πάνω από το 10%, συναντάμε την Research in Motion, τους κατασκευαστές των BlackBerry. Η επιτυχία των μοντέλων Pearl και Curve έδειξε στην εταιρεία πως ακόμα και οι επαγγελματίες κάτοχοι BlackBerry ενδιαφέρονται για τις multimedia αρετές του κινητού τους. Παράλληλα, η Nokia, ο παγκόσμιος ηγέτης της κινητής με πάνω από 41% συνολικό μερίδιο αγοράς στον πλανήτη, κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση, διπλασιάζοντας το μερίδιό της στις ΗΠΑ σε 9,5%. Το γεγονός αυτό δείχνει πως σύντομα, ο Φιλανδικός κολοσσός, θα κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του σε μια χώρα που μέχρι σήμερα έπαιζε… “εκτός έδρας”. Τέλος, η Apple, μείωσε το μερίδιό της από 2,7% στο 1% της αμερικάνικης αγοράς, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί και πάλι από τις πωλήσεις του νέου 3G iPhone που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο.
Αξίζει να σημειωθεί, πως παρόλη την iPhone-μανία, στο συγκεκριμένο τρίμηνο ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας Verizon Wireless (σύμπραξη της Verizon Communications και της Vodafone), προσθέτει συνδρομητές ταχύτερα από ότι η AT&T, η οποία έχει σε αποκλειστικότητα την συσκευή της Apple για τους πελάτες της, γεγονός που αποδίδεται στην επιτυχία των μοντέλων της LG, Vu και Voyager.





















