Στη δημιουργία ολοκληρωμένης λύσης διαχείρισης ακινήτων, ενόψει της υποβολής των δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.


datacommΗ εφαρμογή, που ονομάστηκε Academia Financials Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των νομικών και των φυσικών προσώπων που διαθέτουν ακίνητα και θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στην εφορία.


Καλύπτει αρχείο ακινήτων, αρχείο ιδιοκτητών, τιμές ζώνης και συντελεστές για όλη την Ελλάδα, ενώ χρησιμοποιεί βάση δεδομένων που έχει αναπτύξει η Data Communication.


Η εφαρμογή υπολογίζει Φ.Α.Π. νομικών προσώπων, Φ.Α.Π. φυσικών προσώπων, φόρο μεταβίβασης, φόρο κληρονομιάς και φόρο γονικής παροχής. Υπολογίζει και εκτυπώνει τα έντυπα: E1,E2,E3,E4,E5 (εντός αντικειμενικών), Κ1,Κ2,Κ3,Κ4,Κ5,Κ6,Κ7,Κ8,Κ9 (εκτός αντικειμενικών), Α-Α Γης, Ε9, Ε1, Ε2 (Εθνικό Κτηματολόγιο).


Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση του Academia Financials Φ.Α.Π. αλλά και της βάσης δεδομένων, δεν προαπαιτεί πρόσβαση στο Ιντερνετ και επομένως δεν εμπλέκονται κίνδυνοι διαρροής προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Λειτουργεί αυτόνομα, ενώ υποστηρίζει σύνδεση με χάρτες (Google Maps) για άμεσο εντοπισμό του ακινήτου.