rss

Ενότητες

Άνοιγμα όλων | Κλείσιμο

Newsletter

Κυκλοφόρησε

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της 48σέλιδης "Techpress" δωρεάν στο δίκτυο διανομής της free press εφημερίδας Metro. Την "Techpress" μπορείτε να βρείτε και στα περίπτερα της επαρχίας στην τιμή των 0,50€. Techpress

Περιοδικό “OnLine”

OnLine_114

Συνέντευξη

Μαρία Μάσσιου

Ημερολόγιο

Φεβρουαρίου 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  
iNews
AIRNEWS.GR

Τουρνουά RoboCup στην Αθήνα

28 Απριλίου, 2010

Στις 4-7 Μαΐου στο πλαίσιο του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Τεχνητής Νοημοσύνης, θα διεξαχθεί το τουρνουά ρομποτικού ποδοσφαίρου RoboCup.


robocupRobotΤο συνέδριο SETN 2010, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387), συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και την Ελληνική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ).


Θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο, με συμμετοχές και από το εξωτερικό, είναι εξόρυξη δεδομένων (data mining), η μηχανική όραση (machine vision), η ρομποτική, η μηχανική μετάφραση (machine translation), οι μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο, τα συστήματα προφορικών διαλόγων και τα συστήματα διαχείρισης εγγράφων.


Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της Πληροφορικής να ενημερωθούν για καινοτόμες πρακτικές εφαρμογές που αξιοποιούν μεθόδους και τεχνικές της Τεχνητής Νοημοσύνης.


Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 200 συνέδρου, κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


- Συνεδρία για την αξιοποίηση τεχνολογιών από τη βιομηχανία, η οποία έχει στόχο να παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση και το σχεδιασμό για την αξιοποίηση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης από τη βιομηχανία, με έμφαση στον ελληνικό χώρο.
- Συνεδρία για τη διαχείριση ψηφιακών πόρων και τεχνολογιών από την ερευνητική κοινότητα.
Επιστημονικά σεμινάρια.
- Εξειδικευμένες συνεδρίες, όπως επίδειξη τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης, παρουσίαση επιλεγμένων εργασιών από φοιτητές, βράβευση της καλύτερης εργασίας και παρουσίαση σημαντικών εργασιών από Έλληνες ερευνητές.
- Περιλαμβάνει ακόμα το πρώτο τουρνουά ρομποτικού ποδοσφαίρου RoboCup που πραγματοποιείται στην χώρα μας, με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία.


Οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή 7 Μαΐου θα ακολουθήσουν αγώνες επίδειξης ανοιχτοί στο κοινό.


Το Robocup είναι ο μεγαλύτερος ρομποτικός διαγωνισμός παγκοσμίως, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1997 με τη συμμετοχή τουλάχιστον 3.000 ερευνητών από όλο τον κόσμο.


Μοιραστείτε το:
  • Google
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • Sphinn
  • Mixx
  • Ma.gnolia
  • LinkedIn
  • Technorati
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!
  • TwitThis

Αφήστε τα σχόλιά σας

Διαγωνισμός
ALL ABOUT ANDROID
Παρουσιάσεις Κινητών
ENERGYIN_300x250

Διαβάστε δωρεάν την Techpress

© 2008 techpress.gr- Designed & Developed by TopCreations TopCreations