Η Mellon Solutions, θυγατρική της Mellon Technologies και μέλος του Ομίλου Εταιρειών Mellon έλαβε την πιστοποίηση ISO/IEC 20000-1 : 2005, με αριθμό μητρώου 23/0.


mellontechΗ πιστοποίηση επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία εφαρμόζει αποτελεσματικά ένα σύστημα Διαχείρισης Υπηρεσιών Πληροφορικής για την υποστήριξη της δραστηριότητας Call Center, πάντα σε συμφωνία με τις προδιαγραφές του προτύπου ISO 20000.


Το πρότυπο ISO 20000 αποτελείται από δυο διακριτά μέρη: μια προδιαγραφή για το σύστημα διαχείρισης υπηρεσιών, και ένα κώδικα καλών πρακτικών. Μαζί, τα μέρη αυτά συνθέτουν ένα πλαίσιο που καθορίζει τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των διαδικασιών διαχείρισης υπηρεσιών που απαιτούνται για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Η Mellon Solutions προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις των διαδικασιών της, σε όλα τα επίπεδα, ούτως ώστε να πληρεί τις απαιτητικές προδιαγραφές του προτύπου, και πέρασε με επιτυχία τη σχετική αξιολόγηση από ανεξάρτητο φορέα.


Από τις αρχές του 2010, η πιστοποίηση αυτή έχει γίνει απαραίτητη για τις εταιρείες πληροφορικής που συνεργάζονται με τράπεζες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mellon Solutions είναι σήμερα μια από τις πρώτες εταιρείες στην ΠΓΔΜ που έχει πιστοποιηθεί βάσει του ISO 20000, ενώ το call center της είναι το πρώτο στη χώρα που παρέχει υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και διαθέτει πιστοποιημένες διαδικασίες.