rss
TECHPRESS

Ενότητες

Άνοιγμα όλων | Κλείσιμο

Newsletter

Twitter

Κυκλοφορεί

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της 48σέλιδης "Techpress" δωρεάν στο δίκτυο διανομής της free press εφημερίδας Metro. Την "Techpress" μπορείτε να βρείτε και στα περίπτερα της επαρχίας στην τιμή των 0,50€. Techpress

Περιοδικό “OnLine”

OnLine_118

Συνέντευξη

Βασίλης Κουλούρης

Ημερολόγιο

Μαΐου 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
iNews
AIRNEWS.GR

Ιδιώτες θα αξιοποιήσουν την περιουσία του ΟΣΕ

1 Ιουλίου, 2008

Γράφει η Μάρω Τσαντήλα

Την σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη του δικτύου ΟΣΕ αλλά και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του επιδιώκει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών κ. Κωστή Χατζηδάκη η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας του υπουργείου Μεταφορών για αναβάθμιση του ΟΣΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου με θέμα «Χερσαίες Μεταφορές, Σιδηρόδρομος, Αυτοκινητόδρομοι». Η μέθοδος της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα είναι στις προθέσεις του υπουργείου Μεταφορών να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της προέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κορωπί στο Λαύριο. Επίσης με ΣΔΙΤ θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί και μέρος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ από την οποία εως σήμερα μόλις το 0,3% έχει αξιοποιηθεί. Το ΥΜΕ προωθεί την χρήση ΣΔΙΤ καθώς όπως σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών, οι πόροι του Οργανισμού είναι περιορισμένοι και ο δανεισμός του δεν μπορεί να αυξάνεται επ’ άπειρον.

Σήμερα στην Ελλάδα οι επενδύσεις στις σιδηροδρομικές υποδομές ανέρχονται σε 5,5 δις ευρώ και μεταξύ άλλων αφορά στην κατασκευή της διπλής γραμμής στην περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και τα έργα ηλεκτροκίνησης και τηλεδιοίκησης της γραμμής Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη που θα επιτρέψουν, μετά την ολοκλήρωσή τους, το 2013, να μειωθεί ο χρόνος της διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά. Παράλληλα έργα που έχουν ήδη γίνει έχουν επιτρέψει την μείωση του χρόνου διαδρομής σε αρκετά τμήματα του δικτύου όπως πχ στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Λάρισα, όπου πλέον ο χρόνος που απαιτείται για την εκτέλεση του δρομολογίου ανέρχεται σε 1 ώρα και 8 λεπτά.

Μοιραστείτε το:
  • Google
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • Sphinn
  • Mixx
  • Ma.gnolia
  • LinkedIn
  • Technorati
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!
  • TwitThis
Ενότητα
Νέα
Tags

© 2008 techpress.gr- Designed & Developed by TopCreations TopCreations