H απόφαση να γίνει αυτή η αλλαγή οφείλεται στην αποφασιστικότητα του Group να ξεκινήσει το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής του, που θα το βοηθήσει να πάει μπροστά για πολλά χρόνια ακόμα.


logo_sagemcom_enΗ νέα φίρμα SAGEMCOM είναι συμβολική για τη θέση του Group, αντανακλά την ιστορία του και αντιπροσωπεύει τη μελλοντική του δυναμική για ανεξάρτητη ανάπτυξη.


Οι φιλοδοξίες της SAGEMCOM, ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρησή της απο το Group Safran, παραμένουν αναλλοίωτες: να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στα μεγάλης προστιθέμενης αξίας τερματικά επικοινωνίας. Η SAGEMCOM είναι ενεργή σε τρείς αγορές: Ευρυζωνικότητα, Ενέργεια & Τηλεπικοινωνίες και Εκτύπωση.


Αυτή η νέα ταυτότητα αποκαθιστά την αρμονία μεταξύ του Group και του εμπορικού του σήματος, η οποία και θα εντυπωθεί σε όλα τα προϊόντα του Group. Θα επανεγκαθιδρύσει τη συνοχή έχοντας ξεκάθαρη θέση στην αγορά, κάτι που θα έχει θετική επίδραση στη μελλοντική ανάπτυξη της SAGEMCOM.


«Η SAGEMCOM συμβολίζει το ξεκίνημα μίας νέας φάσης στην ιστορία μας, προσθέτοντας επιπλέον αξία σε αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς και στην εξειδίκευση που είναι η δύναμή μας. Συγχρόνως θα διατηρούμε την ουσία της ταυτότητάς μας, χωρίς τη δημιουργία σύγχυσης στους πελάτες μας.» εξήγησε ο Patrick Sevian, CEO της SAGEMCOM.


Η μετάβαση στη νέα μας ταυτότητα θα γίνει σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ιστοσελίδα καθώς και όλα τα προϊόντα του Group θα συμβαδίσουν με τη νέα επωνυμία της SAGEMCOM. Η αλλαγή στη νομική επωνυμία της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2010.


Aυτή η νέα ταυτότητα παρέχει επίσης μια ευκαιρία να επιβεβαιωθεί το πρόγραμμα ανάπτυξης που πρόκειται να προωθήσει το Group κατά τα επόμενα χρόνια.


Σε έναν κόσμο βαθιάς τεχνολογικής αλλαγής και όλο και πιο έντονου διεθνούς ανταγωνισμού, η SAGEMCOM εφαρμόζει μια φιλόδοξη στρατηγική που στρέφεται στην οργανική αύξηση, στη δημιουργία στοχοθετημένων συνεργασιών και στην εξωτερική επέκταση με σκοπό την επίτευξη μιας κρίσιμης μάζας μέσα στην αγορά. Με σκοπό την απλοποίηση της διαδικασίας, η διεύθυνση της SAGEMCOM ενέκρινε μια πρόταση απο την Κεντρική Επιτροπή Ένωσης Υπαλλήλων, για τη δημιουργία τριών νέων κλάδων: Ευρυζωνικότητα, Ενέργεια & Τηλεπικοινωνίες και Διαχείρηση εγγράφων, ξεκινώντας έτσι τη διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης όπως προβλέπει ο Γαλλικός Νόμος. Επίσης, σε ότι αφορά τη βιομηχανία, η SAGEMCOM είναι αποφασισμένη να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της σε θέματα service με τη βοήθεια των συνεργατών της και εξετάζει την πιθανότητα συμμαχίας με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα αυτό, με απώτερο σκοπό την παρουσίαση ενός διαφοροποιημένου και πολλαπλής ονομασίας προϊόντος.