Από την εφημερίδα: “Καθημερινή” – 30/05/2008

Πιο ψύχραιμες θέσεις τελικά επικράτησαν στην ΟΜΕ – ΟΤΕ, μετά την κατάθεση της συμφωνίας μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telekom από τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χθες την πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι οποίες ωστόσο είναι λιγότερο επώδυνες για τον ΟΤΕ, απ’ ό,τι αρχικά ανεμένετο.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπή της ΟΜΕ – ΟΤΕ, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας 48ωρης απεργίας στις 10 και 11 Ιουνίου 2008 ή 17 και 18 Ιουνίου, ανάλογα με τον χρόνο συζήτησης της συμφωνίας στην Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνουν ομιλίες στους χώρους προσωπικού του ΟΤΕ ενώ οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Με τις αποφάσεις αυτές, οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ – ΟΤΕ τελικά δεν πραγματοποίησαν την απειλή τους για κυλιόμενες 24ωρες απεργίες από την ημέρα κατάθεσης της συμφωνίας στη Βουλή. Επίσης, δεν προκρίθηκαν οι «εξτρεμιστικές» θέσεις για καταλήψεις βασικών κτιρίων του ΟΤΕ, όπως αυτές είχαν εκφραστεί κατά το τελευταίο συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Αίγιο.

Τέλος, οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ – ΟΤΕ απέστειλαν χθες στη διοίκηση του ΟΤΕ εξώδικο μέσω του οποίου καλούν τον πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Π. Βουρλούμη, να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ΕΣΣΕ του 2008 αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.