Ένα νέο σχήμα επιχειρηματιών κάνει ντεμπούτο στην αγορά, εξαγοράζοντας περίπου το 16% της On Telecoms. Πρόκειται για το fund ειδικού σκοπού, Mediterranean Telecom & Technology Investments Corporation (MT&T).

Γράφει η Τέτη Ηγουμενίδη


ontelecomsΓια τις ανάγκες της παραπάνω συμφωνίας η συνολική αξία της On Telecoms με τους 133.000 συνδρομητές (οι δικοί της και της Vivodi) αποτιμήθηκε στα 168,7 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό του πούλησε ο κ. Π. Κατσιούλας εκ των ιδρυτών της εν λόγω τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί σχετικά ότι η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της hellas on line η οποία έχει 247.000 συνδρομητές είναι στα 191 εκατ. ευρώ.
Επικεφαλής της MT&T είναι ο κ. Γ. Σταθόπουλος ο οποίος εργάζεται επί χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε εταιρείες του τομέα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνονται σχετικά στόχος του fund ειδικού σκοπού είναι να διευρύνει την παρουσία του στο τηλεπικοινωνιακό γίγνεσθαι, σε Ελλάδα, Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, είτε πετυχαίνοντας τη συγχώνευση της On Telecoms με άλλη ή άλλες εταιρείες του χώρου είτε προχωρώντας σε νέες εξαγορές. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εξαγοράσει μεγαλύτερο μερίδιο στην On Telecoms είτε μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου είτε με αγορά μεριδίου άλλου μετόχου.
Χωρίς τη συμμετοχή της Vivodi η οποία ακόμα δεν έχει περάσει επίσημα στο μετοχολόγιο της On, οι υπόλοιποι μέτοχοι της νεαρότερης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της χώρας είναι το Argo Group με 66%, δύο Ιταλοί φυσικά πρόσωπα με 12%, ενώ ένα 6% έχουν Έλληνες φυσικά πρόσωπα (πρώην και νυν ανώτερα στελέχη της).
Τα ποσοστά όλων θα μειωθούν όταν αποτυπωθεί επίσημα η συμμετοχή της Vivodi που με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών θα έχει ποσοστό 20% στο νέο σχήμα. Στα σχέδια των μετόχων της On περιλαμβάνεται και η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο (πιθανότατα αρχικά στης Φρανκφούρτης).
Σύμφωνα με πληροφορίες το MT&T παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα να κάνει τις δικές του προτάσεις που θα αφορούν τη Forthnet, τη Wind ακόμα και hellas on line χωρίς να υπάρχει σήμερα κάποιο συγκεκριμένο σενάριο προς διαπραγμάτευση.