Η νέα έκδοση της δημοφιλούς σουίτας εφαρμογών γραφείου Office, όταν αυτή θα κυκλοφορήσει εντός του 2010, θα περιλαμβάνει διαδικτυακές εκδόσεις των βασικών προγραμμάτων της, στις οποίες οι χρήστες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση.


MicrosoftΗ εταιρεία διέθεσε μια πρώτη δοκιμαστική έκδοση (technical preview) του Office 2010 σε μερικές δεκάδες χιλιάδες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο, δεν έκανε όμως τα αποκαλυπτήρια της online έκδοσης του λογισμικού.


H αντίστοιχη δοκιμαστική έκδοση των διαδικτυακών εφαρμογών θα είναι έτοιμη τον Αύγουστο, ενώ η πλήρης σουίτα αναμένεται στα καταστήματα το πρώτο εξάμηνο του 2010.


Η σουίτα διατηρεί την εμφάνιση της προηγούμενης έκδοσης, ενσωματώνει όμως διάφορες βελτιώσεις, μεταξύ άλλων τη δυνατότητα επεξεργασίας εικόνων και βίντεο.


Η βασική έκδοση Home and Student του Office τιμάται σήμερα 150 δολάρια και περιλαμβάνει τέσσερα προγράμματα (Word, Excel, Powerpoint, OneNote) τα οποία στο μέλλον θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στο Διαδίκτυο σε ελαφρότερες εκδόσεις.


Τα οnline προγράμματα θα συνοδεύονται από διαφημίσεις.


Η Microsoft δεν ανακοίνωσε τιμές για το νέο Office, διευκρίνισε όμως ότι η σουίτα θα κυκλοφορήσει σε πέντε εκδόσεις, δύο για μεγάλες επιχειρήσεις και τρεις για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις.