Ακόμη περισσότερα κινητά Nokia με GPS
14 Μαΐου, 2008
Μεγάλο ρόλο παίζει για τη Nokia η ύπαρξη GPS στα κινητά της
Σημαντικές βλέψεις για το μέλλον έχει η Nokia, καθώς σκοπεύει μέσα στη περίοδο 2010-2012 τα μισά κινητά τηλέφωνα που θα δημιουργήσει να είναι με ενσωματωμένο GPS. Οι ιθύνοντες της φιλανδικής εταιρείας, έχουν ενσωματώσει στο σχέδιο στρατηγικής τους το συγκεκριμένο στοιχείο, καθώς η μέχρι τώρα πορεία δείχνει ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν τον συνδυασμό κινητού και πλοηγού.
Η γνωστή εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος σε αυτόν τον τομέα, κάτι που γίνεται πλήρως κατανοητό από τη συνεχή αναβάθμιση που πραγματοποιεί στους χάρτες-οδηγούς (Nokia maps) της. Οι συγκεκριμένοι χάρτες ξεκίνησαν στις αρχές του 2006, και πλέον η Nokia φροντίζει να δίνει την ανανεωμένη έκδοση τους σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους χρήστες.
Η εύρεση της περιοχής, αλλά και η διαδρομή είναι κάτι που κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη, και σίγουρα δεν θα σταματήσει να είναι αναγκαίο γεγονός. Επίσης, αναμένεται η νέα έκδοση 2.0 των χαρτών μέσα στη διάρκεια αυτού του μήνα. Πλέον, τα κινητά με GPS και ενσωματωμένο Wi-Fi θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις κεραίες των κινητών, προκειμένου να δίνουν άμεσα το στίγμα του αναζητούμενου σημείου πάνω στον χάρτη.






















