Στη φετινή Expo Real στο Μόναχο, η Siemens θα παρουσιάσει λύσεις και υπηρεσίες για τον κτηματομεσιτικό κλάδο, υπό το σύνθημα “#CreatingPerfectPlaces”.

Συνδυάζοντας την τελευταία τεχνολογία κτηρίων με προηγμένες αναλυτικές και ψηφιακές υπηρεσίες, η Siemens ανοίγει μια νέα διάσταση στην αποδοτικότητα των κτηρίων. Όταν χρησιμοποιούνται με συνέπεια, οι δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιοποίηση ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις για βιώσιμα, ενεργειακά αποδοτικά, ασφαλή και άνετα κτήρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ιδανικών χώρων που αυξάνουν την αξία και την ανταγωνιστικότητα των ακινήτων.

«Με την ολοκληρωμένη μας προσέγγιση στη στρατηγική διαχείριση ενέργειας και πόρων, βοηθάμε τον κτηματομεσιτικό κλάδο να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, να εξοικονομήσει κόστος και να μειώσει τους κινδύνους», δήλωσε ο EikeOliver Steffen, επικεφαλής των επιχειρηματικών λύσεων για Διεύθυνση Τεχνολογιών Κτηρίων της Siemens.


Η Siemens παρέχει στις κτηματομεσιτικές εταιρείες μια ευρεία υποστήριξη που τους επιτρέπει να μετατρέπουν τα κτήρια σε περιουσιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης που λειτουργούν οικονομικά και αξιόπιστα, δημιουργώντας υψηλότερα κέρδη. Οι προσπάθειες αυτές επικεντρώνονται σε τέσσερις τομείς: το δίκτυο διαχείρισης ενέργειας, τα δεδομένα υποδομών και εγκαταστάσεων, το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP) και το οικοσύστημα διαχείρισης δεδομένων που προκύπτει από τη διασύνδεση όλων των προαναφερθέντων τομέων.

Το κτήριο ως ένα οικοσύστημα

Η διαχείριση ενέργειας ενοποιεί τις πληροφορίες σχετικά με την παροχή ενέργειας, το κόστος και την κατανάλωση, καθώς και την ενεργειακή συμπεριφορά των ακινήτων σε ένα έξυπνο δίκτυο. Αυτό( το δίκτυο) αποτελεί τη βάση των προγραμμάτων ενεργειακής απόδοσης. Τα δεδομένα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για παροχή πιστοποιήσεων πράσινων κτηρίων, ενεργειακούς ελέγχους και ως οδηγός για την ενεργειακή απόδοση κτηρίων. Με τις γνώσεις που έχουν στο συγκεκριμένο τομέα, οι εμπειρογνώμονες της Siemens διασφαλίζουν ότι χρησιμοποιούνται τα σωστά δεδομένα ώστε να δημιουργηθεί πραγματική προστιθέμενη αξία.

Η Desigo CC, πλατφόρμα διαχείρισης κτηρίων της Siemens, απλοποιεί σημαντικά την πραγματική διαχείριση ακινήτων. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καταγραφής, ελέγχου και βελτιστοποίησης των χαρακτηριστικών αναφορικά με τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό καθώς και το φωτισμό, τη σκίαση, την ασφάλεια και την πυρασφάλεια. Τα Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP) και τα συστήματα διαχείρισης εργασιακών χώρων επιτρέπουν στους διαχειριστές ακινήτων να έχουν καλή γνώση όλων των πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση ιδιοκτησίας, τη χρήση ή τα ποσοστά κενών θέσεων. Με αυτό τον τρόπο, είναι εύκολο να ελέγξει κανείς την οικονομική επιτυχία της διαχείρισης ακινήτων ανά πάσα στιγμή.

Όλες οι πληροφορίες από αυτήν τη βάση δεδομένων ενοποιούνται και συνδέονται με τη διαχείριση δεδομένων του οικοσυστήματος, εξασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια σε σχέση με την απόδοση του συνόλου των κτηριακών αποθεμάτων. Επιπλέον, εξ ορισμού, οι σημαντικοί βασικοί δείκτες απόδοσης επιτρέπουν τη σύγκριση διαφορετικών ακινήτων, δημιουργώντας μια σταθερή βάση για τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τα μέτρα βελτιστοποίησης.

Στην Expo Real, η Siemens θα δείξει τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η «Δημιουργία Ιδανικών Χώρων (Creating Perfect Places)» στην πραγματική ζωή, προβάλλοντας παραδείγματα και παρουσιάζοντας ψηφιακές τεχνολογίες, καθώς και προηγμένες αναλύσεις δεδομένων.