Η Canon Europe, ανακοινώνει την κυκλοφορία του Macro Twin Lite MT-26EXRT – ενός ισχυρού, και υψηλής απόδοσης εξειδικευμένου φλας για τον επαγγελματία φωτογράφο.

Βασιζόμενο στα πλούσια χαρακτηριστικά του προκατόχου του MT-24EX, το MT-26EXRT διαθέτει ενισχυμένη φωτιστική ισχύ, προηγμένη ανθεκτικότητα και βελτιωμένη ευχρηστία. Είναι ιδανικό για λήψεις σε μικρούς χώρους όπως σε φωτογραφήσεις προϊόντων και τροφίμων, σε κοντινά πλάνα άγριας φύσης και οδοντιατρικές εικόνες.

Υψηλή φωτιστική απόδοση

Το MT-26EXRT διαθέτει δύο μονάδες φωτιστικών σωμάτων Macro Twin Lights με μετακινούμενα στελέχη φλας, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε διαστήματα των πέντε μοιρών γύρω από το φακό. Μπορούν να περιστραφούν προς τα πάνω και κάτω, αλλά και προς τα μέσα και έξω, ανάλογα με τις απαιτήσεις για φωτισμό της εκάστοτε λήψης. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να καταγραφεί ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια σε κοντινές λήψεις, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για φωτογραφήσεις προϊόντων και πορτρέτων, όπου τα χαρακτηριστικά της εικόνας πρέπει να είναι προβεβλημένα μέσω προσεκτικού φωτισμού. Το MT-26EXRT παρέχει επίσης λυχνίες LED υψηλής φωτεινότητας, οι οποίες επιτρέπουν στην κάμερα να εστιάζει με ευκολία και να υπολογίζει πως ο φωτισμός επηρεάζει τη λήψη, πριν την πραγματοποίησή της. Ο συνδυαστικός αριθμός οδήγησης (η ικανότητα του φλας να φωτίσει το υποκείμενο σε συγκεκριμένη ευαισθησία αισθητήρα και γωνία) και για τα δύο στελέχη, έχει αυξηθεί από το προηγούμενο μοντέλο MT-24EX σε 26/78 (ISO 100 σε αναλογία απόστασης) αποδίδοντας εξαιρετική φωτογραφία κοντινού πλάνου.

Το MT-26EXRT είναι εφοδιασμένο με νέες προσαρμοζόμενες μονάδες διάχυσης, οι οποίες απαλύνουν το φως που προέρχεται από το φλας και αποτρέπουν τη δημιουργία αδρού φωτισμού που επηρεάζει αρνητικά τις εικόνες. Το φλας, πλέον, περιλαμβάνει επιλογή για κατώτατη στάθμη ισχύος, έτσι ώστε να εξασφαλίζει ότι χρησιμοποιείται η σωστή έκθεση σε συνδυασμό με γρήγορο διάφραγμα φακού, ή σε κοντινές αποστάσεις. Το MT-26EXRT διαθέτει επίσης δευτερεύον φλας με χρόνο επαναφόρτισης 5,5 δευτερολέπτων ή με ελάχιστο χρόνο 2,5 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας το προαιρετικό σετ compact μπαταρίας CPE4N, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα ταχείας ρύθμισης και λήψης για την τέλεια εικόνα. Αυτό είναι ιδανικό για κοντινές λήψεις άγριας φύσης, όπου η κάθε στιγμή μετρά. Η ένδειξη του φλας απεικονίζεται στην οθόνη LCD που δείχνει την πρόοδο της φόρτισης. Παράλληλα με την γρήγορη φόρτιση, χάρη στην προηγμένη ανθεκτικότητα των στελεχών του φλας, η ανάγκη για συχνή συντήρηση του φλας έχει επίσης μειωθεί εντυπωσιακά.

Ευέλικτος έλεγχος – μέγιστη δημιουργικότητα

Η λειτουργικότητα Radio Wireless Master έχει επίσης προστεθεί στο MT-26EXRT, επιτρέποντάς του να ελέγχει άλλες μονάδες Speedlite φλας ασύρματα. Μέχρι και 15 μονάδες σε 5 ομάδες μπορούν να ελεγχθούν, παρέχοντας περισσότερο φως, ή για το φωτισμό του παρασκηνίου, με στόχο τη δημιουργία καλύτερου διαχωρισμού μεταξύ του υποκειμένου και του παρασκηνίου. Το MT-26EXRT μπορεί επίσης να ελέγξει την έκθεση απομακρυσμένων μονάδων Speedlite μέσω διάφορων μεθόδων. Ο πλήρης έλεγχος της έκθεσης μπορεί να μετρηθεί από την κάμερα μέσω ραδιοσυχνοτικού ελέγχου ETTL. Οι ρυθμίσεις ισχύος κάθε φλας μπορούν επίσης να ρυθμιστούν χειροκίνητα για να εξασφαλιστεί η συνέπεια και ο έλεγχος του τελικού αποτελέσματος. Κάθε μονάδα φλας μπορεί επίσης να έχει διαφορετική μέθοδο ελέγχου της έκθεσης, όπως την μίξη χειροκίνητου και ETTL, για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο.

Για ακόμη πιο βελτιωμένο έλεγχο, το MT-26EXRT διαθέτει επανασχεδιασμένη διεπαφή χρήσης και χειριστήρια, τα οποία βασίζονται στο κέντρο χειρισμού της μονάδας Speedlight 600EX IIRT, παρέχοντας έτσι γρήγορο και ξεκούραστο χειρισμό. Η νέα μονάδα ελέγχου διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά αξιοπιστίας του νέου hot shoe, τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν με το 600EX IIRT, όπως, τη δυνατότητα προσαρμογής και απόσπασης της κάμερας με μία μόνο κίνηση στο σύστημα κλειδώματος του στελέχους προσαρμογής, κάτι το οποίο παρέχει βελτιωμένη σταθερότητα.