Τον Οκτώβριο του 2016, η νέα διοίκηση της Unisoft σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας, το οποίο περιλαμβάνει αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης, ριζική μείωση του δανεισμού, είσοδο νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο και παρουσίαση νέων εφαρμογών.

Την 7η Ιουλίου 2017 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του σχεδίου, η οποία περιλάμβανε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 608.820€, τον ορισμό από τους νέους μετόχους των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την αναδιάρθρωση των διευθυντικών στελεχών και τέλος, τη μεταφορά της έδρας της εταιρίας σε νέα κτίρια στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Το μετοχικό κεφάλαιο της UNISOFT, πριν από την ανωτέρω αύξηση, ανέρχονταν στο ποσό των 300.000€, αποτελούμενο από 5.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 60€ έκαστη, ενώ μετά την αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο ανήλθε στο ποσό των 908.820€, αποτελούμενο από 15.147 μετοχές ονομαστικής αξίας 60€ έκαστη. Διαμορφώνοντας την μετοχική σύνθεση της UNISOFT ως εξής: Πιστώτριες Τράπεζες 67,0% και Altec Holding 33,0%.

Την 31η Ιουλίου 2017 ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του σχεδίου ανασυγκρότησης, κατά την οποία αποφασίστηκενέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της UNISOFT Α.Ε. κατά το ποσό των 5.000.000€, με την ολοκλήρωση της οποίας, η μετοχική σύνθεση θα διαμορφωθεί ως εξής: Πιστώτριες Τράπεζες 98,1% και Altec Holding 1,9%.

Παράλληλα, υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ της εταιρίας και των πιστωτριών τραπεζών για ριζική αναδιάρθρωση (μείωση) του τραπεζικού δανεισμού στο ποσό των 7.500.000€ με 10ετή περίοδο αποπληρωμής και αποφασίστηκε να ανοίξει από τους συμβούλους της εταιρίας, η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από όσους υποψήφιους επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της UNISOFT.

Τέλος, εντός του φθινοπώρου, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η τρίτη φάση του σχεδίου ανασυγκρότησης, με την επίσημη παρουσίαση της νέας εφαρμογής CAPITAL B.O.S., ενός Συστήματος Βελτιστοποίησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών (Business Optimization System), που αποτελεί την πρώτη από μια σειρά νέων εφαρμογών που αναπτύσσονται από τη UNISOFT, με τη χρήση της νέας πλατφόρμας ανάπτυξης εφαρμογών B.O.S.

Οι εφαρμογές που σχεδιάζονται με τη χρήση της πλατφόρμας ανάπτυξης εφαρμογών B.O.S. χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού, ενσωματώνουν πλήρως όλες τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και είναι σχεδιασμένες για να βελτιστοποιούν τις λειτουργίες κάθε επιχείρησης και όχι απλώς να διαχειρίζονται τους εταιρικούς πόρους.

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, η νέα UNISOFT θα αποτελεί την πλέον σύγχρονη και υγιή ελληνική εταιρία πληροφορικής, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη σας και για τα επόμενα χρόνια.